För två lördagar sedan blev de Malmö delfinals stora snackis med en avklädd, sexig och homohyllande show. Nu ger det ikoniska popbandet sitt enda svenska klubbframträdande i Stockholm på Kolingsborg efter att vinnaren av Melodifestivalen 2013 röstats fram. Vi kollade läget med Alexander Bard inför spelningen.

Ni kommer att spela Rockin The Ride och nåt nytt, blir det även nåt gammalt?
– Den som kommer dit får se. Men vi tänker oss ett snabbt intensivt gerillaperformance snarare än en utdragen konsert.

Enligt festfixarna utlovas en show som var för vågad för SVT, hur vågat blir det?
– Det blir det framträdande jag, Jean-Pierre och La Dominika kokade ihop i oktober för klubbarna i London och Barcelona innan Mellon med La Camilla kom på tal. Nu får alla se det live på riktigt. Ta med mobilkamerorna och känn er fria att ladda upp på You Tube och Instagram så mycket ni vill efteråt. The more the merrier.

Hur har Dominika trätt in i rollen som the La Dominika of Army Of Lovers på så kort tid?
– Det skulle hon göra i vilket fall som helst efter Mellon, det var alla med på. Det som jag, Jean-Pierre och La Dominika behövde bestämma var om vi vill köra vidare även med La Camilla eller utan henne och vi bestämde oss för att köra utan henne. Det är vi som äger namnet Army Of Lovers och ingen annan.

Har hon kvar samma ”prata” som La Camilla?
– Pratan var La Dominkas från första början som alla kommer att fatta på lördag. Men vi låter den fortsätta vara La Camillas på plattan. Överhuvudtaget behandlar vi La Camilla med den största respekt. Att hon har fått sparken har bara en orsak: Vi känner inte att hon ger sin själ och sitt hjärta till Army Of Lovers på det sätt som vi andra gör. Och då ska hon heller inte vara med. Army Of Lovers är 100% passion. Men vi behandlar La Camilla med respekt för allt det hon har bidragit med till Army Of Lovers och tänker fortsätta göra det.

Har groupies en chans på lördagnatt?
– Jean-Pierre är nog bäst på att ta hand om groupisarna, La Dominika har en fantastisk man hemma och är inte ledig, medan jag är väldigt dålig på att utnyttja skamliga förslag. Fast det sista är inget jag är stolt över.

Hur visar man bäst att man är glad att ni är tillbaka?
– Genom att sjunga med, dansa med, och kasta av sig kläderna så fort som möjligt.

Vem vill ni helst se i publiken på lördag?
– Glada och kåta människor i alla åldrar, av alla kön, och av alla läggningar. Glöm inte att Army Of Lovers är Absolutely Fabulous med syfilisangripna stämband. Välkomna till vårt lilla universum!

Army of Lovers uppträder på Kolingsborg under lördagsnatten. T-bana Slussen, 19.00-05.00, 18 år, 200 kr efter 21.30, Under kvällen är även Janet Leon & Anton Ewald gäster.