Erik Engbretsen och Peter Sandkvist är två bekanta ansikten i Stockholms regnbågsfärgade nattliv. Killarna styrde favoriten King Kong i flera år och har haft flera framgångsrika klubbsatsningar genom åren. I år har de tält i Pridepark och kommer att ha ett eget rum på Berns under ett par fester.

Ni är tillbaka i Pridepark med servering/bar. Berätta vad ni kommer att erbjuda!
Båda: Ja, äntligen! Vi har lagt mycket fokus på en spännande matmeny som vi vet gästerna kommer uppskatta. Mycket veganskt, vegetarisk men även en del kött för att försöka hålla ett så brett utbud som möjligt.

Vad fick er att köra något eget i Pridepark i år?
Båda: Vi har haft så kul dom tidigare åren, så vi ville göra en favorit i repris.  Och det är först de senaste åren vi verkligen fått möjligheten att hänga och mysa med gästerna. Vi är alltid så upptagna på festerna så att få tillbringa dagarna och kvällen ihop i parken var verkligen pricken över i:et, hur skulle vi tacka nej till det? Sen har vi också så roligt med gästerna och de som arrangerar inne i Kinkykvarteret, och KING KONG och alla våra klubbar har alltid stått nära och bakom Kinks’en

Hur känns det att Pride är tillbaka i fysisk form igen?
Erik: Men det är klart det är magiskt! Att få se alla igen och kramas och pussas ska bli underbart.
Peter: Det känns som balsam för själen att få mötas igen. Vi jobbar ju med det vi gör för att vi älskar möten och upplevelser så vi är minst sagt svältfödda och behöver tanka energi och glädje in i själen efter de här åren. Det är viktigare nu än någonsin. Med allt som händer och har hänt så ser vi ännu en gång att i tider av kris, så sätts vår representation och plats i samtalet under press och hur bräckligt allting ändå är. Så nu tar vi äntligen vår plats och kommer tillbaka starkare och mer högljudda än någonsin.

Erik chillar inför kvällens anstormning.

Vad har ni gjort under pandemin?
Erik: Väntat på bättre tider… Nä, men vi har jobbat på annat som alla andra.
Peter:  Jag har väl egentligen aldrig jobbat mer än under den här tiden som har varit. Om något positivt har kommit ur detta så är det kraften i community, ifrågasättandet av tidigare strukturer och långsiktigt se bortom festen och natten. Vad är våra mål, vad är långsiktigt viktigt, hur bygger man motståndskraft i både det lilla och stora perspektivet.

Ni återvänder också till festscenen med ett rum på Berns fredag och lördag, vad kommer att hända där och vem spelar?
Erik: Visst är det kul? Vi har tagit över ett golv på underbara Basses XCAPE-fest på Berns. Vi kommer ha Martin Blix på fredagen och Makkan på lördagen. Det kommer bli massor med hits, gayanthems, R´n´B och disco.
Peter: Jag var svår till en början att locka in igen, men nu är vi alla superpeppade och ser fram emot att ses i natten igen. Basse är en underbar arrangör på Stockholms festscen och kommer inom kort utan tvekan att bli den starkaste aktören vi har.  Arrangörer som producerar med hjärta och själ visar också det i sina produktioner. Det känns i hela rummet om något är skapat ur kärlek till upplevelser, Basse är verkligen en sådan aktör, ja ni kommer ju själva att se på plats. Så hur kunde man tacka nej då när han frågar? Sen är vi orimligt uppspelta på att få samla vår ”familj” igen och prata gamla minnen och givetvis skapa nya, förhoppningsvis ännu galnare än det tidigare…

Vad är ert roligaste Prideminne?
Erik: Det var ju väldigt speciellt att ha Boney M på Munchenbryggeriet i 2018. En magiskt fest med ikoner på scen.
Peter: Ja, Boney M var verkligen enormt att få producera. Men också Horse Meat Disco 2019 är feel good och kärlek i dess renaste form. Att producera scenprogrammet för 2017 års avslutning var onekligen en topp-5:a Men annars är det alla parader vi har varit med i under åren. Vi har alltid hörts mest, synts mest och haft några av våra finaste minnen dessa gånger. Känslan av att vara odödlig och åka genom staden och vara fullt ut fri där och då i den stunden, det är en superkraft, likt ingenting annat.

Slutligen, är ni sugna på att komma tillbaka med en fast klubb framöver eller har ni lämnat de tankarna bakom er?
Erik: Jo men det är inte omöjligt…
Peter: 100%! För alltid skulle det reta någon och det är alltid ett säkert tecken på att du gör något rätt. 2022 har varit, är och kommer att vara året då ALLTING är möjligt… stay tuned…