Rågsveds Krog storsatsar inför Stockholm Pride och den populära krogen som lockar regnbågsfolket ut på gröna linjen utlovar ett Pridefirade större än nånsin. Mor och dotter, Agata och Nathalie ser till att festen sträcker sig ut i förorten.
Ni satsar stort under Prideveckan, varför då?
– För oss på Rågsveds Krog är det en självklarhet att vara med i Pride-firandet och bistå med härliga evenemang som Stockholm har att erbjuda! Vi har under alla våra år som ägare till nattklubben firat Pride, och under årens gång har festerna växt och mer och mer folk har hittat ut till oss!
Vad är det som händer hos er under veckan? 
– I år kommer vi att bjuda in till tre evenemang under Pride-veckan. På onsdagen håller vi i Queer Wednesday, på fredagen är Friday Pride Party och på lördagen är finalen där vi maxar allt och bjuder in till dragshow! På alla dessa fester kommer vi erbjuda party-karaoke, något som är våran nisch. Och självklart är dansgolvet igång samtliga kvällar!
Fler och fler upptäcker Rågsveds Krog och er öppna och inkluderande atmosfär, hur skulle ni beskriva Rågsveds krog?
– Ja, vi vill erbjuda en annorlunda party-upplevelse, som känns lite som en utomlandsvistelse! Något ut över det vanliga. Våra gäster brukar beskriva nattklubben som en blandning mellan Gröna Lund och Studio 54.
Hur har pandemin varit för er?
– Pandemin var en väldigt jobbig period för oss så som för många andra inom krog och restaurang. En oviss tid där man fick ta en dag i taget. Tack vare stödet och förståelsen från våra gäster kunde vi arbeta vidare i en säker miljö.
Vilka är ni som driver Rågsveds krog?
– Rågsveds Krog är en familjeägd restaurang. Krogen drivs av en mamma, Agata, och dotter Nathalie sedan 10 år tillbaka. I starten var Rågsveds Krog en mindre pizzeria i ett väldigt utsatt område. Nu för tiden beskrivs Rågsveds Krog som en populär nattklubb som drar till sig gäster från hela landet och även från resterande delar av världen till våra största event! Som Pride, Halloween och 90’s november. Vi drivs och inspireras av våra gäster! Vi ville inte nöja oss med att krogen endast skulle vara en pizzeria, vi hade större drömmar och visioner för den tomma lokalen. Med hårt arbete och många års förändringar och sena nätter är vi nu väldigt stolta över att arbeta på en av Stockholms populäraste karaokebarer!
Kommer ni själva att besöka Pride i Stockholm på något sätt eller är ni kvar i Rågsved?
– Tyvärr kommer vi inte hinna det eftersom vi har egna fester att förbereda!
Miss Tobi och Reine har gästat er flera gånger, varför har ni fastnat för just dem?
– Precis! Detta blir deras tredje uppträdande hos oss. Vi delar denna succé med dom! Den första showen var en chansning då vi aldrig gjort något liknande i Rågsved, och responsen vart enorm. Dock kunde vi inte köra en andra show som planerat på grund av pandemin. När vi väl kunde köra igång hade evenemanget fått enorm spridning, människor köade i timmar för att komma in och ändå fick vi neka otroligt många människor i dörren eftersom lokalen vart fullständigt fullsatt en timme efter att festen hade börjat.  Så att samarbeta med dom igen till Pride kändes som en självklarhet! Det är som att vi ger en andra chans till alla dom som inte fick plats på den förra festen!
Har det enbart varit positivt att ha ett regnbågsinkluderande ställe i förorten?
– Absolut! Responsen har varit otroligt bra! Många är glatt överraskade över att hitta ett sådant ställe utanför tullarna!
Vad ser du/ni mest fram emot under Prideveckan?
– Att träffa alla underbara människor! Hela veckan är hos oss som en kärleksfest på steroider! Atmosfären är otrolig! Vilket gör det underbart att jobba! Det kan beskrivas lite som en kärleks festival! Vi längtar!