Mäklaren Michael har just ordnat ett pampigt 50-årskalas åt sin pojkvän, när denne svarar med att dumpa honom. Sjutton års relation åt skogen, och Michael måste nu navigera livet som singel och medelålders bög i New York. Det är en djungel av dåliga dejter och dickpics.

Sex and the City-producenten Darren Stars nya komediserie kommer sällan längre än en bitter cocktail av krystade skämt och daterade referenser. Men Neil Patrick Harris lyckas att ge serien lite djup när Michael kämpar med sorg och självömkan efter uppbrottet. Många kan känna igen sig när Michael kämpar för att komma på fötter igen och behålla sin värdighet med exet ständigt i tankarna.

Serien talar också om åldersfixeringen i bögvärlden på ett sätt som få andra gör – och slår ett slag för att leva livet oavsett ålder. Det var något som lockade Harris till huvudrollen, när han själv närmar sig 50-strecket:

– Vi använder åldersnoja i serien som något komiskt. Det är intressant för mig, för jag mår bättre fysiskt som 49-åring än när jag var 39 eller 29. När jag var i tjugoårsåldern kändes en 50-åring ”gammal”, men idag är vi ju sundare än någonsin. Serien visar folk att äldre generationer kan vara lika levande som de j*vla millennials, säger han i en intervju med Them.

Uncoupled består av åtta lättsmälta och bingevänliga halvtimmes-avsnitt, som lär slinka ner lika lätt som en stor burk kalorisnål tröstglass och glömmas bort lika snabbt. Kanske hade den varit nyskapande under 90-talet, men den som ”sett allt” på Netflix kan få några skratt och en och annan tankeställare.