På söndag 17.00 lägger Atlantis Events Östersjö-kryssning med 2500 pigga amerikaner (och några andra nationaliteter) ut från Stockholms Hamn för att göra strandhugg i Helsingfors, Tallinn, Visby, Gdansk, Rostock och avslutas i Köpenhamn nästa helg. Lite smartare skulle i alla fall vi här uppe tycka det var om resan gick åt andra hållet så att de 2 500 kunde ara med och fira Stockholm Pride.

Men kul i alla fall att de redan nu börjat anlända kryssningsgäster som passar på att spana in Stockholm.

Och spana in Mälarpaviljongen kommer de med säkerhet göra innan de går på båten på söndag!

– Vi försöker ge dem en upplevelse av den söta sidan av Stockholms vatten så att de värms upp i gungandet innan den äntrar sin båt, säger Arto Winter som dessutom noterat att andelen gay-turister närmast exploderat denna sommar.

– Det kan man ju lugnt påstå jämfört med åren innan, säger han och berättar att nu i helgen är det Garden Session på sjömanstema med Dj Günther och Dj Pamela.

Och på frågan om hans förväntningar inför kommande Pridevecka svarar han att ”det är stora nu när vi äntligen kan. fira Pride som vi brukar utan de begränsningar som pandemin satte”.

Med amerikanerna väl ute till havs så blir det bara att ladda om för en vecka av gratis regnbågsevenemang vid Norr Mälarstrand.

– Vi öppnar veckan med måndagens mingelkväll med DJ Daniel Olsson dit alla är välkomna och dit vi även bjudit in de som kommer arbeta med Prideveckan, berättar Winter.
– Sedan följer klassiker som Nadjas högkulturella tisdagsevenemang, vi utforskar på onsdagskvällen voguemusiken och när andra hänger i PridePark och lyssnar på schlager så låter vi discomusiken smekande krusa Riddarfjärdens vatten.

På tisdagskvällen blir det alltså det numera traditionella Nadjas Dragrace under ledning av Leo B. Lotteri styrs upp av Jackie Clean där pengarna samlas in till förmån för Regnbågsfonden och där Marcus Ullmarker är DJ. Dragrace betyder alltså att alla som vill kan vara med och tävla i en het catfight med den fortfarande lika mystiske dragdrottningen Nadja.

Onsdag kväll leder Miss Becky Vogue-kvällen där den enda kategori är ”Born this way”. Günther är tillbaks som DJ.

Torsdag kväll blir det, snart med all rätt att kallas traditionsenligt, ”Discoteque” med Dj Bernhard. Precis som det låter, en kväll där discomusiken står i fokus.

Traditionsenligt, med all rätt att kallas det, blir det fredag kväll då klezmer-orkestern Sternfall, med sångaren Nils Harning, och i år enligt rykten riktigt rejält tunga gästartister, drar igång en av paviljongens mest mytomspunna kvällar. När Regnbågs-shabbatfirandet i Stora Synagogan är färdigt och deltagarna har hunnit ta sig till Paviljongen drar musiken igång och pågår tills orkestern är fullständigt utsjasade. Jo det blir knökfullt så kom i tid. Det blir femtonde gången somn Mälarpaviljongen och Sternfall med backup av QX och Judisk Krönika festar för ett Sverige där minoriteter får och tar plats!

Pandemiåret 2020 livestreamades hela konserten. Här kan du se kalaset!

På lördag den 6 augusti avgår Prideparaden från Norr Mälarstrand, passande att ta en kopp kaffe eller annat stärkande på Paviljongen eller syskonskrogen The Green Queen innan du ger dig ut i paradvimlet! Från 16.00 är det så fest med på QX-Gala prisade Imaa Queen som värdinna och Marcus Ullmarker som DJ. Tips på häng för dig som inte har vecko- eller dagpass till Pridepark helt enkelt.

Prideveckan avslutas med ”Pride on Water”.

– Vi håller drömmen om en prideparad på vatten levande och återupprepar det som hände för två år sedan då kronprinsessan talade och många båtar la till hos oss, säger Arto Winter om eftermiddagen då Leo B som värdinna med ”in the navy”-tema, Pamela, Bernhard och Jessica Wejhem som DJs.