Karlshamn bjuder in till en kväll i regnbågens färger

Att Svenska kyrkan arrangerar en regnbågsmässa är något som blir allt vanligare i Sverige, tidigare har bland annat Svenska kyrkan i Skövde, Malmö och Sofia församling på södermalm i Stockholm. Den största skillnaden från en vanlig mässa är framförallt att den är hbtq-vänlig.
– Regnbågsmässan är en nattvardsgudstjänst som särskilt välkomnar hbtq-personer och alla som sympatiserar med hbtq-samhället. Jag har fått oerhört gott bemötande och positiv respons från Rebecka Bergman präst i Carl Gustafs Kyrka som är öppen för nya idéer och utveckling, säger Majsan Keller, som är arrangören bakom denna afton.

Mässan är i Carl Gustaf Kyrka, Karlshamn, klockan 15:00 och präst under mässan är Rebecka Bergman. Mässan kantas av Anja Seerbe från Karlshamn, Roland Johansson den sjungande floristen och artisten Mathias Holmgren.

Efter mässan kan den som vill gå på en exklusiv dryckesprovning med Nadja Karlsson, som jobbar på Spritmuseet i Stockholm. Hon har i över 20-års tid föreläst och undervisat om mat och dryck.
– Hennes sökande efter unik kunskap har fört henne världen över och hennes rosa gummistövlar är omtalade i såväl Bourgognes dalgångar som på skotska Islays torvmossar. Enligt henne själv har hon fortfarande kvar att besöka några tasmanska distillerier, säger Majsan Keller och fortsätter.
– Nadja Karlsson har erfarenhet av att leva både som man och kvinna och för fem år sedan kom hon ut som transperson. Som könsöverskridande har hon fått många erfarenheter av vad som är tillåtet och inte även vid val av dryck och beteende. Hon säger att hon blir förvånad över hur starka könsrollerna fortfarande är..

Senare under kvällen finns det möjlighet att svänga sina lurviga på nattklubben The Closet. Mathias Holmgren kommer uppträda och
Gretchen tar en paus från Viking line och får hela Karlshamn att gunga istället.

Mathias Holmgren
Gretchen tog paus från sitt jobb på Cinidrella