På fredag intar Glamspäck Pride Park under Stockholm Pride. Underrubriken ” A Fabulous Night of Glamorous Gender Expression” säger en del om vad producenten och konferencieren Admira Thunderpussy kokat ihop för att underhålla parken från Stora Scenen. Men vi ville såklart veta mer om denna drag-späckade afton!

Hur kommer det dig att du fick detta uppdrag?
Gunn Lundemo som producerar alla shower i Stockholm Pride Park var i behov av en så kallad ”drag-expert” och frågade mig, jag tackade ja innan hon hann avsluta sin mening. 

Berätta lite om upplägget!
– Showen är en cocktail av drag, burlesk och queer uttryck som jag fått mixa ihop och som nu ska få serveras till en regnbågsfärgad publik fredagen den 5 augusti på Stora scenen. Den består av två akter och 20 stycken artister med mig som konferencier.

Sverige har så mycket drag/burlesk-talang, hur har du valt ut denna uppställning?
Det var viktigt för mig att få med nya liksom gamla talanger, olika ursprung, etniciteter och stilar eftersom Pride är för alla. Vad som också känns underbart är att få möjligheten att skapa en scen och ett koncept där Svea Rikes underground-talanger får lysa som de stjärnor de verkligen är. Det kommer synas extra tydligt i det pampiga öppningsnumret jag producerat som kommer sätta prägeln för showens extravagans. 

Vad har varit den stora utmaningen i att sätta ihop kvällen? 
– Att vara chef och säga till folk vad de ska göra har varit utmanande, men väldigt lärorikt. Men sen att sköta den administrativa delen, komma på konceptet och arrangera är jag så van vid när det kommer till mina egna shower, så det har faktiskt bara varit kul. Sen så kommer jag att presentera alla akter och kanske riva av ett litet nummer under kvällen…

Vad ser du annars mest själv fram emot under Pride? 
– Jag ser fram emot att ta ett glas bubbel i parken och dansa med mina vänner.

Du är numer en veteran, kommer unga dragdrömmare till dig och ber om råd, och vad är ditt viktigaste tips?
– 
Vad skönt att jag inte är legend! Jag har hört att det betyder att man är gammal då! Ända sen jag började med drag så har folk bett mig om råd med smink, padding, uppträdanden och så vidare vilket jag självklart tycker är kul och smickrande. Många undrar vad man behöver lära sig för att börja med drag, och mitt svar är alltid detsamma: Att bara börja! Resten kommer sen.

Slutligen: Dragrace Sverige, är det nåt för Admira Thunderpussy? Och i så fall leda, tävla eller gästdomare?
– Är Drag Race Sverige något för Admira Thunderpussy… eller är Admira Thunderpussy något för Drag Race Sverige? Jag låter er suga på den karamellen. Happy Pride!