Gunn Lundemo antar återigen rollen som scenproducent för Stockholm Pride. Dessutom anordnar hon flera fester och har startat ny söndagsklubb. Klart vi vill veta mer om hennes tankar inför parkens öppning och fyra dagars späckat scenprogram i Stockholms Pride Park.

Vi börjar med att backa lite: För i år blir det äntligen ett fysiskt Pride, storslaget som det ska vara på Östermalms IP. Hur var det att ordna Pride under pandemiåren?
– Det var spännande att göra de digitala scenerna under pandemiåren då det kändes extra viktigt att synas utåt när folk satt hemma och känner sig ensamma. Vi lyckades nå ut till många människor under dessa två åren, men det är givetvis alltid frustrerande att inte kunna erbjuda en artist en publik som jublar framför.

Vad fick dig att anta scenproducent-rollen igen?
– Jag älskar det. Jag älskar att utforma en scen som är viktig och spektakulär. Att skapa upplevelser är något som jag gjort hela mitt vuxna liv och att få göra det på den största scenen vi har i communityt här hemma är jag jättetacksam för.

Kan du berätta om hur du tänkt dig upplägget på stora scenen de olika kvällarna?
– Ja. Onsdagen är en vacker invigningskväll med invigningstal, prisutdelningar, körsång, världsartister och riktigt duktiga up- and-coming artister från vårat community. Torsdagen: Innan schlagern värmer vi upp kvällen med regnbågssång och Opera Sing A Long, sen kickar vi igång den officiella kvällen. En schlagerkväll med bara originalartister och bara originallåtar, som jag samproducerat med QX Ronny LarssonFredagen går under namnet GLAMSPÄCK och är en ny satsning för drag & burlesk-scenen. Det är en show fullspäckad med drag, burlesk & queera uttryck, hostad & medproducerad av Admira Thunderpussy.  Och så lördagen: En ordentlig avslutningsgala som avslutar en viktig vecka i en ”big celebration”. Namn som Eurovision-vinnarna Kalush och Kool & The Gang kommer att knyta ihop årets finaste vecka.

Hur har det varit att jobba med scenprogrammet i år, svårare eller lättare än innan pandemin?
– Det har helt klart varit lite mer utmaning än vanligt. Vi har haft mindre framförhållning eftersom att man fick ett ”go” att arrangera evenemang en bit in på 2022. Normalt sätt så har jag ett helt år på mig. Organisationen har varit helt fantastiska som har fått ihop allt på ett så kort varsel och jag är djupt imponerad av mina kollegor. Sedan har tillgänglighet av artister varit lite utmanande. De flesta har ju fått pusha på avbokade jobb från 2020 & 2021, så har inte funnits så många datum över. Men med det sat, blev detta ändå hur bra som helst!

Du gör också två stora fester, berätta om dessa!
– Jag gör en stor efterfest på Hasselbacken för de som vill gå på efterfest efter schlagerkvällen. Jag gjorde en under pandemin och det var så kul, så ville testa på det under ett vanligt år. Sedan så gör jag min årliga Lesbian & Queer-fest på lördagen, i en ny lokal som rymmer över 2000 personer.  Jag tror detta kommer att bli den bästa festen som jag har gjort hittils. Jag gör även en lesbian & queer fest brunch på Hasselbacken på söndag.

En av dessa fester har cirka 20 dj:s! Hur hinns det med?
– Stora dansgolvet är öppet 22-05:00, och vissa spelar i duos. Jag har även Baby Mala som sjunger live & Linnea Claeson & Grebnellaw som co-hostar. Det vill ni inte missa!Vad är ditt roligaste Prideminne?
– Haha, det känns som att jag besvarat denna fråga 100 gånger förut och att den förmodligen är annorlunda varje gång. Det finns så mycket, men det är alltid lika kul att gå Moxy Anna på nerverna när hon har som mest i sina restauranger i parken och beställa 35 pizzor som ska vara klara på typ 10 min (skrattar). Annars tror jag att mitt favoritminne hittils är när Mel C körde tillsammans med Icona Pop på stora scenen på onsdagen 2019.

Tjejfest-scenen växer under Pride med fester både av Moxy, Hera, Eve och Eden (Secret Garden), vad tycker du om det?
– Underbart.  Jag önskar jag kunde gå på alla.  Jag tycker det är viktigt att vi kommunicerar med varandra så att vi inte råkar konkurrera ut varandra. Jag  och Moxy är väldigt duktiga på att hålla dialoger året om. Jag hoppas det kommer ännu flera koncept snart.  Och som jag har nämnt innan, vill någon ha hjälp & och tips på hur man arrangerar klubb, dra iväg ett mess till mig. Jag ger gärna en push.

Du och Mathias Holmgren har också startat en söndagssatsning på East, berätta lite om den!
– Det stämmer bra det! Vi ville göra något roligt somrligt som man är glad av. Så vi bestämde oss för ”Feel Good Sundays”. Det är bara nostalgisk musik från förr till nu, sådant man vill sjunga med i. Vi har en stor After Pride-fest den 7 augusti mellan 22-03.00. Fri entre, alla är välkomna Platsen är EAST Stureplan.