26-åriga Isabelle är en ganska nydumpad Stockholmstjej. Hon kom ut för fyra år sedan efter att ha fallit pladask för exflickvännen. Trots fyra år som stolt under regnbågen har hon hittills inte gått på en enda Pridefestival, tills nu. Och i år ska hon ta igen för allt hon missat. Från onsdag till lördag ska hon testa olika festfixares flatklubbar och skriva om sin kvällar.

Isabelle, berätta hur du har lyckats med att vara Pride-oskuld som 26-åring? 

– Jag kom ut när jag var 22 år för att jag hade träffat en tjej. Och det året var vi utomlands på semester när det var Pride i Stockholm. Sen kom corona och förstörde för mig. Men hade det varit upp till mig så hade inte det här varit min första Pride. Jag hade gärna gått tidigare, men jag lovar att ta igen i år.

Vad har du för bild av Pride som noob?  

– Glädje, frihet och att vara sig själv. Det ska bli så kul att se flator hålla hand! Jag blir så himla nykär när jag ser två kvinnor hålla hand. Så jag tror att det kommer pirra mycket i min mage den här veckan.

Du ska ju ut och testa tjejfester. Vad har du för förväntningar? 

– Det ska bli så himla kul! Jag vill gärna lyfta flatorna och jag ser verkligen fram emot att få dela med mig av utelivet som riktar sig till kvinnor som gillar kvinnor. Jag gör ju själv det och jag upplever verkligen att vi inte syns tillräckligt mycket.

Du har ju minst sagt ett fullspäckat schema. Ikväll ska du till Klubb EVE på Morfar Ginkos, imorgon blir det Moxy, Fredag är det dags för Hera och tjejfest-turnén avslutas med Gunn Lundemos Lesbian & Queer Pride Party. Hur tror du att du kommer att må på söndag? 

– Jag kommer nog vara helt urladdad, men förmodligen lycklig också. Kanske kär om jag har tur, för jag ska ju ha kul också, det blir förhoppningsvis inte bara arbete.

Isabelles tjejfest-krönikor kan du läsa på QX.se varje förmiddag genom Pride-veckan.