Du satsar stort under veckan med två stora fester och ett poolhäng. Berätta kort om upplägget de olika dagarna.
– Efter två år av längtan, får vi äntligen fira Pride, och riktigt stort. I år så slår vi på XCAPE på de stora trummorna och satsar på en stor och påkostad produktion på Berns. Under namnet  ”XCAPE PRIDE FESTIVAL WEEKEND”, samlar vi internationella och lokala arrangörer, DJ:s, dansare och performers från olika hörn av världen. Vi har bjudit in Forever Tel Aviv, Beyond från London, fetishklubben Revolver från Berlin, Peter & Erik Present, Erwik Communication, MILQ, samt Melodifestivalklubben. Alla dessa partner faller då under paraplyet XCAPE Pride festival.

Berätta lite om dig, du är ett relativt nytt Pride-festansikte för många, vem är Basse?
– Jag är en passionerad kille som älskar att sprida glädje och positiv energi. Jag är kreativ, och har planerat och längtat länge till att få vara med skapa något fint för mitt community och min stad Stockholm. Jag har gjort flera fester, senast 11 juni tillsammans med samarbetspartner WE PARTY.

Vad ser du est fram emot under Pride?
– Jag ser fram emot vår festival, firandet av Pride, glädje och den positiva energin man kommer att omringas av dessa dagar! Det är en varm känsla av kärlek, omtanke och förening.

 Vad är ditt roligaste Prideminne?
– Det måste ha varit 2019, Jag blev inbjuden till att joina ett av paraden ”truck” tillsammans med mina vänner, därefter parken och sedan blev det så mycket röj att en liten bit av min tand gick sönder!  Det minnet tar jag med mig för livet.

Du har många internationella dj:s ombord för veckan, hur lockar du dom till Sverige?
– Stockholm är ännu inte helt upptäckt när det gäller den internationella gaycommunity/scenen. Jag jobbar mycket på att marknadsföra och öppna upp ögonen för många för Stockholm. XCAPE håller på etableras även utanför Stockholm och vi har vår första fest i London i september. Och sen har Stockholm alla förutsättningar att bli en av de mest populära gay-destinationerna.

Dina fester har en aura av Berlin, London och Tel Aviv, hur överför man en sån festscen till Sverige, är vi lika benägna att festa på samma sätt som i den världmetropolerna?
– Det är vi absolut! Många har nångång besökt någon av dessa städer, och vem vill inte ha en internationell festkänsla på hemmaplan? Sakta med säkert så kommer vi inte behöva åka till en annan stad när vi kommer ha den möjligheten på hemmaplan och dessutom gästar nya turister till Stockholm.

Du har fått till samarbete med exempelvis Erik och Peter (King Kong med mera), hur kom det sig? 
– Stämmer! Inom den här festivalen samlas både internationella och även lokala festkoncept, som Alexander Erwik som står bakom ”Rainbow Cocktailen” och MILQ,  och Alexander Borodin som jobbar med Melodifestivalklubben. Det blir fem olika dansgolv med olika musikstilar och det kommer finnas något för alla.

Vad händer under poolhänget, och finns det pool där dagsfesten är alltså?
– Poolhänget på Nabo Terrassen, ovanpå NK har en liten pool till de som vill kan doppa sig eller dansa i poolen till den energiska musiken. Det är en fantastisk takterrass med superbra läge som kommer att bjuda på ett perfekt avslut på Pride veckan.