Trots att Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch inte tycker att det är så bra med ” läderfetisch och dominatrix” och ”sexuella fetischer” när Stockholm Pride firas, så har just läderscenen varit en självklar del av Pride-rörelsen i Stockholm och världen över. Som en av poängerna med regnbågsrörelsens budskapet om att slippa skuld och skam för att istället glädjas åt våra olikheter, helt enkelt.

Kanske dags för lite utbildning av partiledaren!

Men trots detta uttalande i QX partiledarintervjuer så startar tisdag kväll SLM sitt Pride-firande med en ungdomskväll.
Medan klubben tidigare år hade ungdomskvällar utan över åldersgräns, så har de nu sedan en tid med framgång hållit på 18 upp till 35 år.

Klubben forsätter sedan med två öppna hus för alla män, onsdag och torsdag. På onsdagen är det fetisch-kläder som gäller medan torsdagen funkar det med jeans och t-shirt… men skadar ju inte att du anstränger dig lite. SLM fortsätter sedan med medlemskvällar, fredagen är det samma som med onsdag, fetischkläder i bredare bemärkelse och på lördag är det fanken ingen pardon: då är det Pride Club Berlin XXL, så då gäller enbart läder och gummi!

På lördag är SLM även med i Prideparaden, så Ebba Busch får väl helt enkelt kika åt annat håll när de passerar henne!

Bögarna läderklubb avslutar sin Pridevecka på onsdag med en pub-kväll där du kan komma i lite coolare kläder, men som sagt, det skadar ju ingen att du anstränger dig.

I ett första steg fram till sista augusti har reglerna nere på SLM ändrats meddelades i juli i ett medlemsutskick. Efter samtal med Venhälsan om problemen med de så kallade ”apkopporna” och den bristfälliga tillgången på vaccination, så har klubben stängts de delar som kallas ”utlevelseutrymmen”. I meddelandet förklaras att styrelsen i föreningen vill bidra till att ta ansvar och samtidigt sprida korrekt information om apkopporna. Så självklart är det inte OK att komma ner på en festkväll vare sig du misstänker att du kan ha Covid, influensa eller apkoppor. Sunt förnuft!

Den andra stora fetisch-fest-arrangören är Dekadance. Där samlas såklart gaysen och även flatorna liksom alla däremellan! Lördag natt, efter en lång paraddag, svidar de upp sig ett snäpp till och drar till Slakthuset där festen pågår till 03. OBS, samma som med SLM, det är medlemskrav så kolla deras hemsida för mer info.

En annan festarrangör som satsar på dekadens och fetischer i kombo med techno är Fomo. Rave där plats för festen meddelas när en köpt biljetter. Kan vara bar att veta att nattliga reven kan komma att stoppas av polisen.

Allt är inte fest när det handlar om fetisch och bdsm. I Pride Park har sedan flytten till Östermalms IP ett ”Kinkykvarter” hållit till, väl inhägnat så att Ebba Busch inte skall bli allt för chockad om hon har vägarna förbi. Här blir det föredrag av olika aktörer inom fetisch-scenen och lite praktisk uppvisning av hur man på ett säkert sätt kan utöva bondage och bdsm-lekar. Dessutom finns ett antal butiker på plats som säljer såväl kläder som harnesk och bdsm-attiraljer av alla de slag. Alla såklart välkomna att hänga, shoppa eller delta så länge man är över 18 år.

Alla programpunkter hittar du här

Även i Pride House finns programpunkter där fetisch och bdsm-scenens aktörer medverkar. T.ex är SLM på plats och berättar om sin historia och framtiden under onsdagen.