Petter bjuder på trans- och bögjuice med vogue

Han är förutom producent, också klubbarangör och chefredaktör. Han sticker ut med sina udda idéer och tycks åka jorden runt och spela in häpnadsväckande musikvideor. I höstas släppte Petter Wallenberg singeln Be my lover, inspelad i Japan. Den här gången kommer musikvideon från New York.
– Transsexuella baldrottningen Octavia St Laurent från voguescenen sjunger och videon är en hyllning till henne. Tyvärr har hon gått bort. Vi spelade in låten för sex år sedan, men nu har jag mixat om den och släppt den.

Petter har inspirerats av hbt-dokumentären Paris is Burning. Den skildrar ballroomkulturen i NY på 80-talet, då fattiga hbt-personer samlades i danslokaler, klädde ut sig och showade och fick andas. Det var då dansen vogue föddes.
– Låten heter ju Be Somebody och den handlar om längtan efter att vara någon. Ofta känner man att man vill vara mer än vad livet har gett en.

Är du någon?
– Ehm, hahah, öhhh … Jag skulle nog säga att alla är det. Att vara någon handlar inte om att vara viktig eller att ha makt, utan om att känna att ens liv betyder. Man vill uträtta något innan man dör.

Vad vill du uträtta?
– Åka till månen! Haha. Nä, men jag har många storverk inom mig och jag vill surfa på gigantiska vågor. Skulle jag dö i dag, skulle jag inte vara nöjd.

I förra videon medverkar flera flator. Vart har de tagit vägen?
– Ni flator alltså! Tittar man bort fem minuter så känner ni er osynliggjorda.

Haha. Men du är ju en flattjusare.
– Ja, jag älskar flator. Det kom vi fram till i förra intervjun. (http://www.qx.se/noje/22429/petter-wallenberg-kryddar-med-lesbian-juice) Du använde då rubriken Petter kryddar med lesbian juice.

Vilken juice är det nu?
– Trans- och bögjuice. Haha. Det blir en hel smoothie.

Låten verkar också handla om kärlek. En rad lyder: ”I love you and you will love me too.”
– Ja, det är mycket kärlek. Att bli sedd handlar ju om att bli älskad.

Finns kärleken. Har du upplevt den?
– Absolut! I believe in love. Jag har upplevt stora kärlekar och jag kommer att älska många fler gånger. 

Jag känner igen voguedansaren som är med i videon, från Top Model. (Även om jag egentligen inte vill erkänna att jag tittar.)
– Ja, det är Benny Ninja, som är en världskänd voguedansare från House of Ninja.

Du använder dig av namnet House of Wallenberg. Du verkar gilla houses?
– Snarare att käka så jag blir stor som ett hus. Haha. Nej, men namnet är inspirerat av voguescenen.

Du har väl också varit dansare, har jag för mig att jag hört i någon intervju?
– Jag vet inte om det räknas, men när jag var tonåring var jag gogodansare – insmetad i guldfärg och hoppade runt på ett podium på en klubb på Ibiza.

Det är en hemlös person som kommer in i videon och säger: ”I am a nobody but I’m somebody”. Är det spontant, eller regisserat?
– Det var spontant. Han kom fram och höll ett tal om att vara någon och vi behöll det. Det var vackert och summerade allt. 

Slutligen. Hur gör jag för att bli Somebody?
– Du och jag kan dansa vogue. Fast jag skulle bara orka i två minuter. Men du är ung och pigg, så jag kan stå och hålla skylten ”Be Somebody framför dig” medan du svettas.

Ja! Då vill jag dansa i bar överkropp!
– Det får du!