Mindre bidrag än väntat för ”Qom Ut”-festivalen i Jönköping

Inger Gustavsson, kulturnämndens ordförande säger till Jnytt.se att eftersom festivalen får 50 000 kronor i bidrag från landstingen och en okänd summa från andra aktör är deras bidrag rimligt. Med styrelsen på Jönköping Qom Ut, är inte alls nöjd med beskedet.
– Vi tycker såklart att det är tråkigt att vi inte kan genomföra festivalen på det sätt som vi har planerat, skriver de och fortsätter.
– Kulturförvaltningen kommer, oavsett bidrag från kulturnämnden, gå in och stötta festivalen genom personal, lokaler och programpunkter och detta är vi såklart väldigt glada för.

De är ändå glada över att de fått ett beslut så de kan sätta igång med arbetet kring festivalen på riktigt.
– Vi tycker det är skönt att vi fått ett beslut som vi kan jobba efter, men som sagt så är det tråkigt att vi inte får mer pengar, summan vi ansökte är ju inget vi hittat på. Vi i styrelsen kommer att sätta oss ner, gå igenom budgeten och göra upp en ny plan. Vi tvivlar inte på att det kommer bli en fantastiskt festival och är otroligt glada över att företag/organisationer har gått in och sponsrat oss och köpt reklamplats i programbladet.