SLM har sedan årsmötet i februari en delvis ny styrelse.
– Vi har förstärkt på event-sidan för att bättre klara de utmaningar det innebär att hålla ett varierat program på en klubb som har öppet ungefär 200 kvällar under året, säger ordförande Piter som nu sitter sitt sjätte år i styrelsen.
– Vi är ett litet men dedikerat gäng som brinner för verksamheten men utan alla våra volontärer som jobbar utan ersättning både före, under och efter våra öppetkvällar skulle vi inte ha en chans att hålla det ambitiösa program vi har, fortsätter han.

SLM bildades för snart 38 år sedan och har funnits i lokalerna på Wollmar Yxkullsgatan sedan tidigt 90-tal. Lokaler som genomgått stora förändringar under de senaste två åren.
– Nu senast bytte vi ut köket, ett lyft som vi verkligen väntat på, säger Peter som är sekreterare och infoansvarig i föreningen.
– Vi är troligtvis den enda fetischklubben i världen med en tydlig kulinarisk profil, fortsätter han med ett stort leende. SLM:s mixade midsommar och julfester är berömda för just utbudet av mat… bland annat.

Så vad är det som händer nu i helgen – det ryktas om lite nya koncept..?
– På fredag kör vi PERKELE – vårt blöta, finska koncept med en riktig bastu som vi bygger upp bara för kvällen säger Alexander som ansvarar för eventen och även är vice ordförande.
– Vi testade det i höstas med stor framgång och kör det nu som ett återkommande event och en del av ambitionen att göra fredagarna lite fräckare hos oss. Samtliga SLM:s klädkoder gäller på fredag med insläpp från 22:00. Kinski huserar i DJ-båset under kvällen.

– På lördag kör vi vår klassiska läder- och gummikväll nu omstöpt till Club BERLIN. En klubb där vi verkligen ansträngt oss för att skapa en tät, mer kontinental stämning som även återspeglas i barutbud och musikval, säger Piter. Gummi och framförallt läder har ju i alla år varit föreningens själ men även här kan vi göra saker bättre och förnya.
– Många hänger upp sig på det här med dresscode men för oss är det viktigt att fortsätta vara den fetischförening vi är och det gör att vi denna kväll inte släpper in folk i jeans och t-shirt, om inte jeansen är av skinn då naturligtvis säger Alexander. – Det finns många andra bra ställen i stan där modemedvetna bögar kan förevisa sina inköp, förtydigar Peter.

Och framöver då – vad händer mer under våren..?
– Massvis! säger SLM-representanterna nästan i kör.
På Valborg, den 30 april blir det traditionsenligt ungdomskväll med öppet hus. Den kvällen har alltid Pridestämning och lokalen är knökfull. Första helgen i maj är det så dags för den 26:e upplagan av Bastille.
– Det är utan jämförelse vår grisigaste fest och den på året som lockar störst andel utländska besökare. Förra året var över hälften från grannländerna och kontinenten, berättar Piter.

– Vi jobbar även vidare med en Kinky Flygarefest på Kristi Himmelfärdsdag, Viking Bears besöker oss den 17 maj som en del i Stockholm Bear Weekend och vi utvecklar också vårt sportkvällskoncept till ett stort party den 5 juni, men där får vi nog återkomma med detaljerna, det är mycket nu… suckar Peter mer förtjust än uppgivet.
– Och det är ju ändå bara de stora eventen – det är lätt att glömma att vi faktiskt har öppet varje fredag och lördag med dresscode och kör casual After Work varje onsdag till midnatt, avslutar Alexander.



Söker du tips och sällskap inför ett besök på SLM så kan du kolla in deras klubb på Qruiser: