Med Valborg på en tisdag är det inte helt självklart hur en gay och queer skall roa sig under tak. Men Mälarpaviljongen, Torget och Urban vid Nytorget (fett flattätt) och i Sickla (nyöppnat och inte helt stammissatt) är såklart öppet för de som vill ta en tidigare afton på stan.

Eddie Razaz kommer till Wonks Valborgsfest

För killar som gillar killar och som dessutom tänder till lite extra på läder och gummi av alla de slag, har SLM öppet hus ikväll Valborg. Passande nog för denna ungdomens natt är det just Ungdomskväll dessutom. Dresscode gäller såklart – så respektera det. Dj är Mantorny och det är öppet till 03.

Reine utlovar små shorts till Valborgsfesten med Konstnärskollektivet

I Bahnhofs lokaler på Skånegatan är det i natt premiär för Konstnärskollektivets ambulerande festligheter.
– Festerna är Queer och förespråkar konst i alla dess former, berättar Robin Boye Tapper för QX. Medlemmarna i Konstnärskollektivet är en salig blandning av homos, bi, trans och heteros. Tillsammans skapar vi en plattform där kärleken och konsten står i centrum tillsammans med fet elektronisk musik och disco.
Premiärkvällen bjuder på: ”Adam Risberg med sitt vackra dragnamn Admira Thunderpussy kommer att bjuda på ett storartat shownummer. Konstnärerna Hanna Zelleke Colin och Madeleine ”Sessan” Åstrand ställer ut och visar konstinstallation på väggarna. Robin Boye Tapper går runt i små shorts, spänner musklerna och bjuder folk på drinkar Sist men störst, vår fantastiska DJ Tony Lundström ser till att svetten yr till elektronisk musik och feta discosounds.”



Eddie står på Wonk-scenen

MALMÖ
Nu ni kära skånska systrar och bröder av alla kön behöver ni inte ösa ut två hundringar för att tåga över bron längre! Efter studentsjungandet i Lund är det bara att ta sig till Södra Förstadsgatan där Bee Bar har extra öppet till 02 denna Valborgsnatt. Och spendera 200 kronor på god dryck istället! Jean och Christo sköter barerierna.
Och efter Bee tar man sig med en liten uppfriskande promenad lätt till Wonk-festen på Level där det är extraöppet med heta Eddie Razaz på scen! Kom inte för sent alltså även om klubben har öppet till 05.



Gays in the City har tisdagsklubb

GÖTEBORG
Och visst har vi tjatat om att Bee öppnat i Malmö (med rätta). Men Bee har därmed INTE övergett sina salta rötter vid Kungstorget. Och även här är det ikväll Valborg extraöppet till 02 med Linus och Adam i baren.
Och Gays in the City-klubben kunde inte ha valt en bättre veckonatt än tisdag att ha fest på! I alla fall inte i år och i april! På Berså där gänget bakom klubben fixar Valborgskalaset är det öppet till 03.