Nu på lördag är det dags för den officiella avslutningsfesten på Copenhagen Pride. Miz Cracker från RuPauls Drag Race uppträder, danska dragiconen Tinus är kvällens värd, Bebulah spelar innan showen och SCAARUP avslutar kvällen. Bakom festen, på Stagebox, Refshalevej 189,  står Red Shoes relativt nyblivne Köpenhamnsbo Joakim, som redan planerat en fest men nu är den officiell efterfest.
– Festen var redan bokad så vi hörde av oss till Pride och frågade om vi skulle göra den till en officiell fest vilket det blev.

Så nu intar en av av de senaste årens fan-favoriter från Drag Race, Miz Cracker, scenen för en show. Miz kom femma under sin säsong, 10, och var nära att knipa kronan under All Stars säsong 3 då hon delade silvret med Jujubee.

Joakim anordnade fest redan i fjol under Köpenhamn Pride då han bjöd in ikonen Lady Bunny för att showa för Pride-besökarna. Han berättar att festivalen verkligen utvecklats de senaste åren och blivit stor.
– Pride Square är verkligen en upplevelse att besöka, och det är många svenskar som kommer över.
Efter att Red Shoes tillstånd i Sverige drogs in bestämde sig Joakim och hans man Johan för att flytta till den danska huvudstaden över sundet.
– Vi har alltid älskat Köpenhamn, så vi sa ”fuck it, vi öppnar i Köpenhamn” och flyttade dit. Det har varit superskoj att få en nystart. Lokalen likar ingen annan och är designad av Ranelid de la Cour. Vi har testat oss fram vad gäller det mesta som öppettider, sortiment och så vidare, men vi börjar hitta vår nisch nu. Vi ser fram emot en fantastisk höst!