Som 13-åring slog Tevin Campbell igenom i början av 90-talet under ikonen Quincy Jones vingar. Fram till 1994 florerade flera av hans singlar på topplistan, kanske mest känd för låten Can We Talk (1993). På 90-talets andra halva syntes han mindre och mindre i rampljuset efter ett tjafs med musikbolaget som enligt Campbells analys ”ville satsa mer på pop-artister”.

I onsdags släpptes en nostalgi-intervju av podcasten PEOPLE Every Day där 90-tals stjärnan berättar att han är gay. Han säger också att han var medveten om sin läggning när musikkarriär var som mest aktiv.

– Jag dolde ingenting om mig själv. Jag försökte inte bete mig på ett visst sätt. Men det bara gick inte att vara öppet gay på den tiden, säger han och reflekterar över att han med sin då unga ålder ändå inte hade varit redo att axla rollen som en hbtq+kändis.

– Jag hade inte kunnat vara någon typ av talesperson för hbtq+-communityt när jag var ett barn. Men jag är glad att det har ändrats. Idag finns det många, speciellt unga svarta killar, som behöver se representation. För macho-normen existerar i vår kultur. Och det är som ett gift.

I intervjun berättar han också att han kom ut för familj och vänner vid 19- års ålder.

Hör hela intervjun här! Och minns tillbaka till Can We Talk i videon nedan.