Om vi startar i huvudstaden så kan man ju gissa att det kommer bli hett om öronen för de som skall bära ut mat och rosé på Mälarpaviljongen denna helg. En månads försenad värme har skapat ett uppdämt behov av att lapa sol och leka högsommar redan i början av maj. Vi kan även tipsa om att Villa Godthem på Djurgården är igång igen och vill få fart även på gayvibbarna. Underbar uteservering alltså och en skön uppfriskande promenad mellan de två ställena. Gillar man mer shopping och stad så är det en lisa för själen att Zink på Biblioteksgatan ny styrs av rätt kaptener igen! Mer sjönära är det på vin-krogen Bistro Sjöstad. Solen kommer till deras uteservering på eftermiddagen.

På kvällen när de lätt kyliga vindarna blåser folket in bakom skyddande väggar är det turisttäta Torget, bögtäta Side Track och flatsköna Urban Deli som står beredda tillsammans med stans alla gaysnälla citykrogar som t.ex Babs och Zink.
Läderklubben SLM har även Bastille-fest i natt. Entrén öppen 21-22, sedan får man snällt stå utanför och banka sig lila. Tips, kolla in vad Bastille är innan du dristar dig att besöka klubben. Fullt av tillresta grisar är det i alla fall!
En lördag i månaden är det Garage XXL på Kolingsborg. Hela huset öppnas för bokstavsbarnen som denna natt får besök av clownerna Pippa & Puta, tantclownerna kända från Dragcirkus. Lite spooky är det i alla fall.
Velvet står på scen och dansgolven styrs av Pamela & Daniel Olsson (stora), DJ Inca och DJ Bride (Panorama) och Bernhard i Dasscot, dvs old school disco medan man pluppar. XXL betyder även att man har öppet till 05.

På Kungsholmen inleds maj månads Zipper-tema ”Get in Shape- It’s May” med JJ Stockholm som spelar i ”black room” och Alex Waller som sköter hits-spelningen i ”White room”.

Denna lördag är det premiär för Leonoras närvaro i Lola Nightclub på Blasieholmen. Känslan skall bli New York och Studio 54. Micke Becker och Eddie Cabrera är DJs. Mixat och öppensinnat såklart, och lite dekadent tjusigt. Lördagsnätterna fortsätter såklart Katja och Gunn att skapa ett partyhem för det unga flat-gardet med hang arounds mitt i stan!



GÖTEBORG OCH MALMÖ
Även om det inte är några specialfester denna lördagsnatt så kommer BeeBars uteservering koka ikväll och sedan är det bara att strosa vidare till Gretas där det är öppet till 04 med två dansgolv.

BeeBar finns ju numera även i Malmö, så att gaysen och vänner kan mysa i gott sällskap varje dag i veckan. Strålande sol gör att uteserveringen säkert kommer att fyllas på tidigt av helgshoppare från hela Øresund. När kvällen går över i natt och Askungens klocka har slagit så är det bara att ruscha över till Wonk, helgen innan det stora spektaklet brakar loss.
På bögläderklubben SLM är det Stallion Night. Först släpps ”ston” in, sedan är det ”hingstarnas” tur. Det ni!




LANDET RUNT
I Norrköping avlslutas Pridefestivalen med en stor Efterfest på Dynamo. Dj är HanaPee och på scen står vid 23 O-Group.



RFSL Halland har pub-kväll i Blå Huset. Öppet 21-03 och gästlista gäller. I Kristianstad har de tidigare fredagspubarna nu flyttats till lördagar. Heaven öppet 22-01.