Det kanske inte känns helt trovärdigt med tanke på att sommaren kör in i kaklet med höga dag och kvällstemperaturer, men rent kalendermässigt är faktiskt sommaren snart slut!

Och var firas sommaren av bäst för de som befinner sig i Stockholm om inte på Mälarpaviljongen!

– Tack vare augusti som ju blivit en helt magisk månad så har det blivit en väldigt bra sommar för oss och vi är verkligen väldigt glada för alla gays som stöttat oss, säger Mälarpaviljongens Arto Winter till QX inför helgens Garden Session.

– Vi avslutar med en sommarbaluns där vädertjänsten utlovar 24 grader sent på kvällarna!

Så bered er alltså på mycket folk som vill ta sista chansen att njuta innan hösten tar vid.

Fredag är det Nasiri med bas i Barcelona, som kommer med sin speciella spelning där hans DJande kompletteras med att han spelar live på olika instrument. ”Det är jättecoolt”, konstaterar Winter.

Och på lördag kväll är det Mälarpaviljongens egen Marcus Ullmarker som levererar Ibiza-gungande toner.

– På söndag firar vi att det är Internationella hunddagen nu på fredag. Någon dag sent men firar vi alla fina hundar som hänger med sina mattar av alla kön hos oss under sommaren! Dessutom blir det live jazz med Söderns Trio.

När så hösten tar vid är det dags för ”Höstsalonger” fram till detta stockholmska sommarmirakel den 25 september lägger sig i dvala för att åter öppna i april 2023.

– September blir helt klart en annan stämning, konstaterar Winter och berättar att som tidigare år så kläs stora pråmen i mer höstlika färger där eventuellt, men fan tr det just nu i alla fall, regn och rusk hålls ute med hjälp av de utfällbara taken och glasväggarna.

Dessutom. Glöm absolut inte! I självaste paviljongen visas Yonas van den Hoogens superfina kolteckningar, tidigare i somras även visade även på Nybroe Smørrebrød i Östermalmshallen. Mer än värt att kolla in och skulle du få för dig att köpa ett verk så går 500 kronor dessutom till Regnbågsfonden!