Den folkcountrypoppiga låten Snap, påminner om det sound som gjort Smith & Thell stora, och har i sommar legat på topp10 i världen över mest streamade låtarna på Spotify. Den har i skrivande stund över 114 miljoner streams och är årets mest streamade Eurovision-låt och tidernas 9:e mest streamade låt från tävlingen!

22-åriga Rosa Linn befinner sig för närvarande i Stockholm där hon uppträtt på RIX FM festival och jobbat med olika låtskrivare inför det kommande albumet. Och ja, två av dessa är faktiskt Smith & Thells Maria Smith och Victor Thell.
– Jag hade en väldigt bra session med dem. Hela världen vet att de bästa låtskrivarna i världens finns här, så det känns jättebra att mitt team fixat dessa sessions.

Snap börjar med textraden ”It´s 4 a.am..”   och mycket riktigt skrevs den just den tiden på dygnet. Rosa Linn var hjärtekrossad och hade många tankar i huvudet, och var nära att brista, därav titeln. Även datumet 22 juni som förekommer i texten är ett betydelsefullt datum för henne
– Det är väldigt personligt. Det var datumet jag insåg att jag antagligen aldrig skulle se en person igen. Det var en person som stod mig väldigt nära.

Var du besviken under att bara komma på en 20-e-plats under Eurovision?
– Jag vill inte ändra något av det som hänt eftersom storyn med Snap blir starkare av att den kom på just en 20:e-plats. Hade den placerat sig i toppen hade jag ju inte upplevt samma resa. Men visst, jag hade förväntat mig en bättre placering eftersom responsen på låten var så positiv. Jag hade fått rätt höga förväntningar av det. Men för mig är ändå det viktigaste att bli ihågkommen efter Eurovision och det har jag ju lyckats med (skrattar).

Vad tyckte du om svenska Cornelia?
– Jag är ett stort fan av ballader och Hold Me Closer är en så bra låt. Det är den och den italienska låten som jag behållit i mina spellistor efter Eurovision. Dessutom är Cornelia en av de absolut finaste personerna jag träffat. Jag klickade även estländske Stefan som också har armeniskt påbrå.

En av världens mest kända familjer, Kardashians, har armeniskt ursprung, vad tycker folk i Armenien om dem?
– Kim har gjort väldigt mycket bra för vårt land, och för ett par år sedan besökte hon landet under uppmärksammandet av det armeniska folkmordet under första världskriget. Men det är inte bara dom som sätter Armenien på kartan, även Cher och Charles Aznavour har ju armeniskt ursprung. Det är viktigt för Armenien att kända ansikten gör bra saker. De kan hjälpa till att uppmärksamma viktiga ämnen för vårt folk. Jag jämför mig inte med dem, men jag hoppas kunna göra samma sak en dag.

Jag kommer från en HBTQ+tidning, hur beskriver du situationen för vårt community i Armenien?
– Jag har många vänner inom HBTQ+communityt. Armenien är ett konservativt land, men saker förändras och inget är som det var tidigare. Det handlar mer om att folk inte är upplysta än om att människor är onda. För att förstå och acceptera måste människor informeras. För mig är kärlek kärlek. Och det tycker jag är en riktning vi verkar gå mot.

Vad har dina HBTQ+vänner lärt dig?
– Att det kräver mod att våga vara sig själv. Att våga ta steget och stå upp när man sticker ut från ”normen”.

Har du några armeniska Eurovision-favoriter?
– Jag älskar Aram mp3:s Not Alone (2014) och tycker att Lonely Planet med Dorians är en bra låt. Jag har sett Eurovision sedan jag var barn och sa till mamma att jag en dag ska stå på Eurovision-scenen.

Har du en uppföljare planerad och låter den som Snap?
– Den bär en viss koppling rent berättelsemässigt då jag förklarar nämnda 22 juni lite mer ingående. Och, det kanske blir ett artistiskt samarbete som skulle kunna få hela världen galen… Men vi får se, annars släpps den som solosingel.

Så, vad får dig att ”snappa”?
– Haha, jag hatar när folk kommer in i ett stängt rum och de inte stänger dörren efter sig. Eller när man inte släcker lampan efter att ha lämnat ett rum. I ett större perspektiv hatar jag lögner. 90 procent av världens alla problem grundar sig i lögner.

Till sist: Har du hört talas om 90´s-duon Snap som låg bakom superhiten Rythm is a Dancer?
– Haha, nej. Eller jo, de dök upp i nån sökning jag gjorde på google. Men nu ska jag absolut kolla upp dem nu när du tar upp det.