– Viking Bears och deras gäster deltar i syttende-maj-tåget! Nej, det är inget skämt, berättar Viking Bears nye ordförande Leif Eriksson för QX. Det är den kanske trevligaste paraden och många svenskar gå med!
Det blir samling för denna norska parad under Karls XII berömda pekfinger klockan 10:30 och sedan går man till Skansen och firar med andra norska och norskälskande björnar och bear-lovers.
Därefter bär det av till bad i Storkyrkobadet och på natten tar sig björnarna till SLM för att brumma med lädergänget!
Björnhelgen fortsätter på lördag med promenad från Ryssgården som avslutas med Picknick i det gröna, men regnar det så landar man på Lasse i Parken vid Långholmen.
Och lördag natt ägnas åt BearParty som ESC-finalen till ära inleds redan 19.00. Och söndag är bokad för en brunch på Scandic Malmen mellan 12-14.

– Väntar ni gäster utifrån Stockholm?
– Vi förväntar oss en hel del gäster utifrån eftersom det var många som trodde förra året när Sverige blev vinnare i Eurovisionsfinalen att den självklart skulle vara i Stockholm, berättar Leif Eriksson. Men så blev det inte och många hade redan varit var snabba och bokat hotell och flyg! Vi är beredda att ta emot dom och göra en fantastisk helg med mycket äventyr och härliga fester.

-Vad är det bästa med Björnkulturen?
– Att du är välkommen oavsett om du är rund och go eller smal och tränad, hårig eller slät, ung eller gammal, huvudsaken är att du gillar killar och kan definiera dig som en kramgo kille, och att du vill vara med i den gemenskapen. Då är du välkommen till oss.

– Kan man komma på fester, pubar och andra aktiviteter även om man inte är ”björn”…
– Självklart, det finns inga krav på vad man måste vara, förutom att du måste vara av det manliga könet…..