Colman Domingo tog i början av veckan hem en Emmy för Bästa manliga gästroll i en dramaserie för hans insats som Ali i HBO Max hyllade serie Euphoria. Den 52-årige skådespelarens roll är viktig för huvudpersonen Rues (Zendaya) kamp mot drogerna, och rollen fick ännu mer utrymme i säsong två av serien.
Euphoria är en sådan speciell show som dyker in i det mörka i vårt samhälle och hur vi söker ljuset, sa Domingo efter vinsten, och hyllas nu av motspelarna Nika King och nämnda Zendaya i sitt Insta-flöde.
Även HBTQ+favoriter som The L Words Kat Moennig och Leisha Hailey, 13 Reasons Whys Wilson Cruz och Miss Lawrence, snart bioaktuell i romantiska gaykomedin Bros skriver av sin beundran i kommentatorfältet.

Dessutom skriver självaste Oprah på Domingos Insta:
Det kunde inte ha hänt en bättre människa. Så välförtjänt för Ali. Du är en sådan bra man. Jag har sett din ödmjukhet och ditt ledarskap i tagning efter tagning i nya Purpurfärgen. Jag kan inte vänta att se vad folk kommer att upptäcka dig i under nästa år.”

Colman Domingos pris betyder att han bland annat slog svenske Alexander Skarsgårds insats i dramaserien Succession och Oscarsvinnaren Adrien Brody i samma serie.

Colman Domingo är sedan 2014 gift med skådespelande maken Raul Aktanov som han träffade i en närlivsbutik 2005 då hans skulle köpa en skönhetsmask. De två kom ifrån varandra efter att ha fått ögonkontakt, men Colman Domingo sökte då efter Raul via sajten Craighlist och fick tag på honom.