När deltagarna för höstens omgång av Dancing With the The Stars, amerikanska Let´s Dance, offentliggjordes var det med ett stort utropstecken. Shangela, som gjort succé i både RuPauls Drag Race och All Stars, ska dansa med en av seriens mest populära manliga dansare, Gleb Savchenko.

Shangela blir därmed den första dragqueen att inta dansgolvet framför domarbordet, publiken och programledaren Tyra Banks i ett av ABC:s mest populära program. Bland de hon möter i allehanda danser finns Sex & The Citys Jason Lewis (”Smith” Jerrod), The Real Housewives of New Jersey-bråkstaken Theresa Giudice och Charlies Angels-stjärnan Cheryl Ladd.

Shangela, född som Darius Jeremy Pierce, är en av de största stjärnorna som Drag Race ynglat av sig och synts i alltifrån Arkiv X och Glee till Oscarsvinnande Gaga-filmen A Star is Born. Shangela är också en av de tre som leder ”drugor-besöker-små-amerikanska-orter-och-ger-dragmakeovers”-programmet We´re Here.  Nu ska hon även göra succé med Gleb, ett mångårigt proffs som dansat med såväl The Real Housewives-stjärnor som Lisa Vanderpump och Erika Jayne som Mel C, hans danspartner i fjol.

Ryskfödda Gleb är privat tillsammans med Svenska Hollywoodfruars Elena Belle, och har dansat i brittiska, ryska och australiensiska versionerna av det populära dansprogrammet. Nu hoppas han alltså bräcka sin bästa dansplacering (4:a) som en del i denna tv-historiska ihopparning.