Vi har sett dragpersonligheten Diana Wolff på scener runt om i Sverige, men nu tar personen bakom Wolff, Joakim Olsson, ett kliv fram och blir skådespelare i SVT:s nya psykologiska drama Gaslight. Serien som har premiär under 2023 utspelar sig i en värld av manipulation, våld, vänskap och förförisk kärlek.

Hur kommer det dig att du är med här?
– Regissören för produktionen hade hört om mig i dragvärlden i Stockholm, så jag fick ett samtal där de berättade om serien och frågade hur mina erfarenheter såg ut och sen fick jag reda på att jag fått rollen, bara så där! Det kändes magiskt! Det är väldigt roligt att medverka i Gaslight!

Berätta om din roll, Charlie som är bästa vän med huvudpersonen Nora!
– Min roll är kreativ, charmig, väldigt färgstark och rolig… Jag är supertaggad på att ge rollen liv för att jag känner att jag kan relatera till vad rollen ska representera. Den handlar om att vara sig själv, finna styrka där man kan tro på sig själv.
Har du erfarenhet av skådespeleri förutom Dancing Queens där du var med?

– Nej, det har jag inte. Detta är en totalt ny sak för mig, skådespeleri och repliker. Men det är så roligt även om man är lite nervös ibland. Gaslight och hela produktionen är som en stor familj och jag känner mig så trygg som kan ta min tid.

Vad gör du annars just nu?
– Just nu lägger jag fokus på välmående. Jag har börjat dejta och jag jobbar i servisen på Bee Kök och Bar, men jag jobbar också där som den magiska Diana Wolff som värdinna och bartender. Jag har paus med föreläsningarna i skolan för att jag ska finslipa på mitt material och komma tillbaka när tiden är rätt.
Slutligen, Drag Race Sverige castas ju nu, är det nåt för Diana Wolff?
– Såklart att man vill och hoppas på att vara med någon gång, men jag kan helt ärligt säga att min tid är INTE nu. Jag vill vara lite mer förberedd och må mitt allra bästa, för att jag har en känsla av att en tävlingsinriktad reality inte är det lättaste, särskilt när det pågår så mycket i mitt liv som det gör nu. Så fokus ligger på Gaslight och att helt enkelt må bra.