Idag kom ett tragiskt besked från anhöriga till George Ward, mest känd under sitt drag-namn Cherry Valentine. Hen har avlidit och blev endast 28 år gammal.

George som identifierade sig som ”gender fluid” blev känd genom sin medverkan i andra säsongen av RuPauls Drag Race UK. Hen var den första romska Drag Race-deltagaren någonsin och refererade till sig själv som ”gypsy queen”.

I början av inspelningen till Drag Race-säsong två kom coronapandemin och produktionen pausades. Då började George arbeta inom sjukvården för att hjälpa till i krisen.

Senare samma år kunde produktionen slutföras och säsongen sändes med start i januari 2021, där Cherry Valentine blev den första att få lämna tävlingen.

Efter Drag Race gjorde hen dokumentären Gypsy Queen and Proud som visar när hen återbesöker platsen som hen växte upp på.

I ett uttalande publicerat av BBC uttrycker Georges familj sin sorg.

”Det är med en oförklarlig och djup sorg som vi meddelar att vår George – Cherry Valentine – har dött tragiskt. Det här kommer sannolikt som en stor chock för de flesta och det finns inget enkelt sätt att meddela det här. Som hens familj bearbetar vi fortfarande dödsfallet och våra liv kommer aldrig bli detsamma”.