Den 14 oktober kommer en ny spelare ut på Stockholms gayscen. Klubben heter MILQ och vill alltså göra ”Stockholm gay again”.

– Vi älskar att Stockholm är en stad där regnbågspersoner kan festa överallt och känna sig accepterade. Men vi har också förstått att det finns en efterfrågan av ställen som känns gay, och inte bara säger att de är det på pappret, säger arrangörstrion.

Inspirationen bakom nysatsningen har hämtats från regnbågsställen runt om i Europa, men här finns också en rejäl dos från huvudstadens historiska gayscen och den gamla klassikern Lino som huserade på Riddarkällaren och gick i graven 2009.

– Vi har börjat sätta ihop en fokusgrupp med personer som representerar olika målgrupper i communityt och som delar vår önskan om att ge Stockholm fler regnbågsställen. Det kanske låter ambitiöst men vi tycker att det är viktigt och dags att lyssna på målgruppen så att vi tillsammans ska kunna skapa något som folk vill ha, säger Alexander.

– En av de referenspunkter som har kommit upp är just Lino, som många beskriver som ett av de bästa ställena som funnits, säger Patric.

Lokalen är satt. Det blir k-märkta Brygghuset vid Odenplan.

– Vi har letat genom hela stan med siktet på två specifika krav. Att kunna bjuda in målgruppen till en lokal som är ny i klubbsammanhang. Och det ska finnas fönster. Vi vill ge HBTQI+-personer ett flott ställe som känns lyxigt. Här är det högt i tak och en pampig balkong för den som vill gå ut men vill glo på folk, snarare än dansa, säger Alexander.

Vad blir det för musik då? Undrar vi nu. Jo det står arrangören Henrik eller ”DJ MilQman” för och han siktar på en ”kosmopolitisk stämning”.

– På MILQ kommer stilarna variera över kvällen med tydliga skiften. En kväll musikaliskt på MILQ ska vara som ett kärleksmöte, lite försiktigt i början för att sen stegra för att nå ett klimax! Alla som varit på klubben kommer ta med sig en upplevelse hem, säger Henrik.

MILQ ska köra en fredag i månaden med premiär den 14 oktober. Hittills bestämda datum för den resterande delen av året är den 11 november och den 2 december.