Snart går startskottet för Söderhamn Pride

Det är mycket som ska förberedas inför den stora festen i helgen. Söderhamn ska få nya kläder i regnbågens alla färger.
– Förberedelserna har varit stora och min kollega Lennart Westman gör ett kanonjobb med hela festivalen och styr med en järnhand så att allt ska bli bra, säger Majsan Keller som är en av arrangörerna, och fortsätter:
– I måndags släpptes Söderhamn Pride officiella Pridebakelse. Vi har börjat flagga i staden och det känns oerhört spännande. Det känns riktigt mäktigt att Hälsingland får sin första Pride och i min hemstad, där jag är uppväxt.

Klockan 10:00 på fredag går startskottet och 10:05 är första föreläsningen ”Att våga vilja vara sig själv, om homo, bi och trans – Ulrika Dienstbier”. Sedan följer en heldag med spännande föreläsningar som avslutas med en förfest på Östra berget. Lördagen, som är den stora dagen, bjuder på olika framträdanden av bland annat Barbro ”Lill Babs” Svensson, Tomas Di Leva, Wadgirls och Magnus Carlsson. Det blir en parad, ett öppningstal (av vem är ännu hemligt) och så blir det fest hela natten lång. Och Majsan är taggad.
– Nu börjar jag känna av den riktiga Pridekänslan, lite som man känner när Prideparaden tågar uppför Hornsgatan. Då är det Pride. Nu är det Pride i Söderhamn.

Smarriga Pridebakelser..
Banderoller hängs upp runt om i Söderhamn, och flaggor ska hissas. Det är mycket att fixa innan starten på fredag.