Beskriv albumet med tre ord!

– Storslaget, personligt, poppigt!

Vilken låt gillar du mest?

– Åh där ställde du den svåraste frågan av dom alla haha. Jag skulle säga att mina topp tre nog är  “HOME SWEET HOME”, “Monster” och ”SHARING FEELINGS”. ”Monster” är en poppig hit tycker jag och de andra låtarna är väldigt personliga, så därav urvalet.

Vad betyder det för dig att albumdebutera?

– Det har varit en lång resa hit så det betyder otroligt mycket för mig. Mitt album handlar om min uppväxt och hur livet och omvärlden präglat mig och därför känns det som jag har jobbat på det här albumet i nästan hela mitt liv. Jag känner mig otroligt stolt över allt arbete jag har lagt ner på albumet och att jag fullföljt min vision trots en del självtvivel och motvind på vägen.

“If I die let this album come out”. Dramatisk titel! Berätta hur du tänkte?

– Jag tänkte storslaget. Jag tänkte också bokstavligen att om jag dör (väldigt dramatiskt), låt den här musiken komma ut för då har jag sagt mycket av det jag vill säga och jag har fått chansen att berätta min resa.

Hur vill du att man lyssnar på albumet?

– Uppifrån och ner så att man följer dramaturgin i albumet. Man borde åtminstone lyssna på det så en gång iallafall och sen kan man blanda och välja sina favoritlåtar hur man vill. Lyssna i bilen, i duschen, på joggingturen, på bussen, på klubben eller var som helst. Dela det med dina vänner och deras vänner, you know the drill!