I natt släppte Tone Sekelius äntligen en ny singel efter succén med Mellohiten My Way. What a Shame är namnet på låten som ska frälsa våra trumhinnor i höst.

Berätta om What a Shame, hur kom det sig att detta blev uppföljaren till My Way?
– Jag ville dra lite mer åt det lättsammare hållet rent textmässigt och inte ha ett supertungt budskap igen. Det är en lättsam popplåt som man ändå kommer att gilla om man gillade My Way. Den hette I Don´t Care från början och var en partylåt om att ”vi skiter i allt och festar”. Men det blev inte riktigt som något jag ville släppa så jag skrev om texten. Så då föddes What a Shame, om hur man stöter på många som är skitsnygga men när man pratar med dem inser man att de är rövhål. What a Shame liksom att slösa bort det utseendet på att vara en ”sån” person.

Träffar du ofta såna?
– Det har absolut hänt, inte bara en och två gånger. Personer som är en 10:a, men beter sig som en 1:a. Fan vad synd att slösa bort så snyggt utseende på att ha en så oskön stil känner jag då.

Vem eller vilka har du jobbat med?
Anders Wrethov och jag ville testa vad vi kunde komma fram till efter My Way. Vi var först inne på en ”summer type of song” men det skrotade vi men behöll en trumpetslinga som jag verkligen gillade. Och sen kom låten till naturligt och snabbt, och det är oftast då det blir bäst.

Är du säkrare i musikskapandet nu?
– Ja, jag skriver mycket mer texter hemma nu för jag vill att mina texter ska vara egenskrivna. Och jag är inte längre rädd att sjunga en random melodi om nån tar ett ackord i studion. I början var jag rädd att göra bort mig men för att komma fram till nåt bra måste man kasta ur sig lite skit först (skrattar).

Vad lyssnar du själv mest på just nu?
– Beyoncés Renaissance. Jag är absolut obsessed. Och jag vill att den ska lyssnas på i kronologisk ordning. Den är så genialt sammansatt.

Vi förknippar ju My Way med en speciell look, hur blir det med What a Shame?
– Det blir en look jag kommer köra i musikvideon. Inte så klassiskt glamoröst, utan mer ”nasty” (skrattar).

Om jag säger Mello 2023, vad säger Tone Sekelius då?
– Inga kommentarer just nu (skrattar).

Du genomgick nyligen en bröstoperation, hur mår du?
– Superbra. Men de första tre dagarna var jag supermorfinad och när sen det smärtstillande avtog kom smärtan och jag var begränsad i allt och kunde knappt göra nåt. Men nu är jag ”back on track”. Jag ska bara vänta på att de ska få sin slutgiltiga form vilket borde ta ett halvår.

Så, lagom till Mellofinalen?
– (skrattar).