Backdoor fyller 5 år nu i helgen och det firas med två stora fester ikväll fredag och imorgon lördag. QX bad klubbansvarige Navid Kabiri att sammanfatta, med stor hjälp av Martin Johansson, som var var med från start och skapade grunden till en av Stockholms mest populära klubbsuccéer.

Navid: Det har varit så himla kul, jag längtar efter att få fira. Jag har bara varit med och drivit Backdoor i exakt ett år nu. Men har under året gasat och har  haft väldigt många artister och stora dj:s på plats. Det har varit underbart och jag ser framemot många roliga kvällar här framöver!  Men Martin har nog flera minnen då han ju var med från början.

Martin: Jag har riktigt svårt att välja ut några enstaka tillfällen för mycket var riktigt jäkla kul och rajrajigt. Men mest stolt är jag nog över att vi som första gayklubb i Stockholm lyckades med att få till house- och technokvällar med dunderbokningar från Berghain och svenska DJ-genier som Nima Khak, Joel Mull och Kornél Kovács varje lördag. Personligen var nog alla mina planeringssamtal med ägaren Jesper Ahlbom och La Tommy roligast. Jesper sa sällan nej till något. Snarare tvärtom. Men här kommer mina topp tre klubbkvällar:

GAY PORNSTAR NIGHT
Vi flög in några porrstjärnor från Spanien som enligt egen utsago skulle ta dölång tid innan de skulle porra loss till tonerna av någon Robyn-låt. Man skulle undra om det överhuvudtaget skulle hända något. Jag vet inte vad lång tid innebär för er övriga, men för mig är inte en deeptroath och en rejäl påsättning inom 20 sekunder en oändlig väntan. Hursomhelst var det en dundersuccé och Robyns första och sista gång på bakdörren mig veterligen.

Leila K
Vi lyckades boka Leila K´s enda klubbspelning under Pride redan i februari. Miss K hade varit nykter- och drogfri under flera år, men under sommaren gick de sedvanliga ryktena om att hon hade ställt in flera gigs och varit full som en kastrull på scen. Jag sov knappt en blund veckorna innan tantaluran skulle komma. Men det gjorde hon. Nykter och F I E R C E till mitt- och publikens stora jubel. Hon sa efteråt att Backdoor var en av hennes bästa klubbupplevser. Någonsin. Jag är fasiken beredd att hålla med.

GAY A MOJA GALAN
Vi var sura över att inte ha vunnit något pris på QX-galan det året och beslöt oss för att själva anordna en gala där Backdoor skulle vinna massa priser. Men allt gick fel. Galan blev liiite större än vad som var planerat. Det slutade med en kändisfest de luxe. Vi hyrde in en LED-vägg för 70 lax, jag sjöng En sån karl ihop med några dösnygga karlar från Hammarby fotbollslag, en barbröstad Alexander Skarsgård tvinnade håret på ena bröstvårtan, Hasse Aro eftersökte kriminellt snygga män från Efterlyst-studion och Lena PH och Saturday NightWhigfield uppträde och kämpade på. QX beskrev galan som ett konfettifullt kaos! Och. Navid Kabiri vann årets ”klubbis” så han var det absolut självklara valet att ta över när jag lämnade…