Idag blev det officiellt allt Jean Paul Gaultier gör DogTagen till Stockholm Pride. Det blir det största namnet någonsin i Prides historia. Detta sker i samarbete med Arkitektur- och designcentrum, f.d. Arkitekturmuseet, som i sommar visar utställningen The Fashion World of Jean Paul Gaultier.

– Att vi har ett så starkt internationellt namn till årets Dog tag borgar för ett Stockholm Pride i världsklass, säger Jörgen Eriksson. Det ligger en kaxighet i att Stockholm Pride gör detta med monsieur Gaultier, enda sättet att komma över den unika accesoaren är genom att köpa ett festivalpass som finns i ett begränsat antal.

– Eftersom Jean Paul Gaultier är Sverigeaktuell med sin utställning fann vi ett starkt samarbete som vi är mycket glada och stolta över. Med årets Dogtag vill vi uppmärksamma hur mode kan verka subversivt och vara en del i mångfalds- och genusdebatten, säger Jörgen Eriksson, festivalchef Stockholm Pride.

QX publicerade tidigare en bild på årets DogTag som skickats ut i ett pressmeddelande från Runiusdesign. Bilderna var dock inte helt korrekta meddelar Prides varumärkesansvarige Kikki Högberg och industridesignerna Christian Runius. Vi har tagit bort bilden därmed och visar den slutliga formen när den presenteras framöver.