”En RnB-artist från Wisconsin uppvuxen i Norrland som synts på billboards i Times Square”. En grej i den beskrivningen står ju sannerligen ut. Hur hamnade du i Norrland, och bor du kvar?

– Mamma är svensk norrlänning och min pappa filipin-amerikan, så när mina föräldrar bestämde sig för att flytta till Sverige så blev det naturligt Norrland. Kanske förklarar mycket varför jag ofta skriver min musik i naturen, det är kanske mina norrländska gener som spökar trots det så bor jag ändå i Stockholm och drömmer om någon större stad, naturen finns ju överallt, förhoppningsvis ett tag till iallafall. Sen kanske jag tröttnar och flyttar upp till skogen efter en musikkarriär, hoppas!

– Så nej jag bor inte kvar,  men börjar bli rastlös och oinspirerad i Stockholm. Jag behöver en större stad och känner på mig att det inte är långt kvar tills jag packar väskan och drar till New York, ändå lite goals att få se billboarden IRL.  

Hur var det att växa upp där? Jag kan tänka mig att du stack ut en aning?

– Det var speciellt, finns ju inte så mycket kreativ frihet där  men jag är ändå tacksam att jag växte upp i Norrland. Jag stack nog ut mer än vad jag vetat om, men kände nog en slags comfort i den typen av uppmärksamhet. Hellre konstiga blickar än att gå förbi helt obemärkt. Hade också väldigt mycket tjejkompisar i skolan, och då var killarna så illa tvungna att vara snälla med mig om det ville komma nära tjejerna, haha!

 När kom du in på musik?

– Jag minns inte riktigt något speciellt moment när jag kom in på musik, utan så länge jag kan minnas har musik varit en stor del av mig.   Som barn förstod jag nog tidigt värdet av ett kreativt utlopp, för att hantera mina känslor och leka med min feminina sida. 

Var på regnbågsspektrat identifierar du dig?

– Jag är väldigt flytande i min identitet och sexualitet och tar inte kön på så stort allvar. Men just nu skulle jag säga att jag befinner jag mig i ett “Gender f*ck” stadie där jag bara leker runt utan begränsningar och känner att jag är allt och ingenting på samma gång.

– Med det sagt så tar jag heller inte illa upp när jag får frågan. Jag är medveten om att vissa människor behöver få ett humm om i vilket fack dom ska placera mig i för att sedan kunna konkretisera och förstå sig på vem jag är.  Så det är bara att välja och vraka i vilket pronomen man vill tilltala mig: Han, Hon, Hen, Den. Men jag föredrar ALIEN QUEEN, haha! 

Beskriv den musik du gillar att göra!

– Jag gillar att göra en blandning av Pop, Pop & Pop! Allt är ju pop idag, och även den musik vi skulle klassa som hiphop, Rnb, indie/ alternativ har nu fått utrymme i den kommersiella scenen vilket gör den till Pop. Visst?

– Jag är väldigt simpel i mina texter och melodier, och utgår ifrån att dom ska vara lätt att förstå sig på men också tillräckligt provokativ för att kännas som någonting nytt och innovativt. Att skapa musik är som en lekplats för mig, där jag tillåts att skapa nya världar och hitta delar av mig som jag inte visste existerade.