Rebel Wilson har alltid synts på röda mattor och premiärer med pojkvänner vid sin sida. Sedan i juni har hon dock flickvännen Ramona Agruma som följeslagare.

Hennes ”komma ut-inlägg” på Instagram har gillats av nära två miljoner och kommentarsfältet är fyllt till bredden med gratulationer. Men trots ett varmt offentligt mottagande på avlöjandet så var det inte så eller då som Rebel och Ramona hade tänk berätta om sin kärlek.

Kort efter instagraminlägget skrev en journalist från Sydney Morning Herald en krönika där han i stort sett anklagade Rebel för att ha stulit storyn om att hon var tillsammans med en kvinna, från honom. Journalisten hade nämligen kontaktat Rebel Wilsons kommunikationsteam och begärt att stjärnan kommenterar relationen inom två dagar, då han planerade att publicera en avslöjande artikel. Det ledde till att skådespelerskan hastigt tog till Instagram för att själv berätta.

”Jag tyckte att det var smutsigt beteende. I en situation där en journalist hotar att outa dig så måste du skynda på. Vi hann inte berätta för alla innan det kom ut offentligt, och det är inte idealt” säger Wilson till The Australian.

Vidare berättar hon att paret endast var öppna med sin relation till de närmsta.

”I våra två familjer är inte alla så accepterande som man hade önskat, och vi ville vara respektfulla mot dem och berätta för dem på vårt eget sätt. Det blev några jobbiga dagar, framför allt för min partner som inte är van vid att vara i offentligheten och behöva hantera sådant här”.