Nej, vi kommer aldrig att få se någon av Abborna ta plats vid middagsbordet. Men det finns flera artister som aldrig varit med i det framgångsrika TV4-programmet. De senaste åren har man ändå lyckats värva artister som vi inte trodde skulle säga ja (Melissa Horn, Silvana Imam, Anna Ternheim, Markus Krunegård…) så det FINNS möjlighet att vissa deltagare tar färjan över till Gotland och bjuder på lite musikalisk mumma.  Här är våra tio önskningar inför nästa säsong.

Smith & Tell
Ison & Fille, Lili & Susie, Icona Pop, Gustaf & Victor Norén, Norlie & KKV… Duos har utan problem kunnat ställa upp i Så mycket bättre, så nu är det väl ändå dags att detta succépar får låta sin ljuvliga folkpop ljuda över det gotländska vidderna? De två exens refrängstarka hits har SJUKA streams: Forgive Me Friend 92 miljoner! Hotel Walls 55 miljoner! Goliath 44 miljoner! Year of The Young 40 miljoner! Behöver deras karriärer SMB? Nej. Men det skulle vara ljuvligt om de bara seglade in och ställde skåp. För det skulle de två multitalangerna Maria Jane Smith och Victor Thell utan tvekan göra.

Mauro Scocco
Alla andra stora 80/90-talssnubbar har ju varit med: Orup, Glenmark, Strömstedt, Plura, Uggla och Uno Svenningsson, så det vore väl gjutet om musikesset Mauro slöt upp. Skygge Scocco är ju heller inte helt främmande för trivsel-tv då han gjort mat-tv med Plura och varit gäst i Strömstedts Tack för musiken i SVT. Och vi vill ha HITS som tolkas och det har Ratata-sångaren i överflöd: Jackie, Så länge vi har varann, Glad att det är över, Ingen viner, Sarah, Till dom ensamma, Vem är han, Om du var min, Nelly, Det finns…ja, ni hör ju.

Molly Sandén
Sveriges största kvinnliga stjärna har byggt upp en imponerande hits-katalog genom åren och allt hon rör vid blir till mångmiljonstreamande guld. Skulle gänget bakom SMB värva Molly är det bara att bygga programmet runt henne. Så stor är hon. Hon har en förbluffande näsa för att frälsa oss med stark pop, både dansant och balladkramig, och allt däremellan.Dessutom: Nu har i princip alla i hennes närhet medverkat: Polarna Daniela Rathana, Molly Hammar, Benjamin Ingrosso och  Newkid, plus exen Danny och Saade.

Medina
Ännu en cool duo som jag vill se i SMB. Efter nytändningen med In i dimman från årets Mello visade Ali och Sami att dom levererar partymusik de luxe, och deras sköna attityd och avslappnande stil skulle smitta av sig på resten av deltagarna. Killarna skulle kunna gjuta liv i bra många tolkningar, och med ett namn som arabiska Medina, med rötterna i Tunisien, Finland och Sverige plus ett sound som touchar reggaeton, hiphop, rai, house, pop och dancehall skulle de också symbolisera ett musikaliskt Sverige 2023.

Tove Lo
Efter årets svinstarka platta ”Dirt Femme” där flera av låtarna fått musikvideos ”to die for” så vore Tove Lo en drömbokning för Så Mycket Bättre. För med Toves medverkan skulle vi få in röjig rock´n´roll, stjärnig attityd, och massa cool klubbighet. Det får liksom inte bara bli myspys och gråtmilt av allt.  Och har man hits som Habits (Stay High) och Talking Body som vardera streamats en halv miljard gånger så ska man fanimig vara med.

Oscar Zia
Man behöver inte ha ett tjog hits för att vara med. Men har man en över tio år lång karriär, ha gjort stora intressanta saker och, ha en tydlig riktning musikaliskt, så ska man vara möjlig för medverkan. Oscars övergång till pop på skånska var ett välkommet steg och det skulle vara kul att se vad han kunde vispa ihop tolkningsmässigt. Och hallå: Låt Zia vara en av värdarna, vi kan inte se någon som skulle vara bättre lämpad än den tv-vana skönsjungande charmören från Holmeja.

Håkan Hellström
Släpp sargen nu och checka in på Grå Gåsen! En av alla tiders främsta hitmakare är long overdue för en medverkan och med tanke på folkligheten och en hel generation som är uppväxt med honom skulle det bli solklar succé. Dessutom har Håkan ju redan spottat ur sig covers som Mats Paulssons Visa vid vindens ängar, Olle Adolphssons Trubbel och Pierre Ströms Jag ger dig min morgon. Vad väntar du på? Kom igen Håkan!

Robyn
Om det handlar om att behålla en privat aura så kan man lugnt göra programmet ändå. Det finns massor av artister som inte blottat något om kärleksliv eller privatliv och bara pratat om karriären. Robyn, en av våra absolut största artister, har galet många bra hits som man vill se tolkade, men mest vill vi se Robyns återkomst till att göra musik. Den blonda ikonen har alltid varit en jävel på att flytta fram de musikaliska positionerna och hon skulle LÄTT krossa om vi fick in henne på det gotländska pensionatet.

Zara Larsson
Hon må vara ung, men har sjukt stor erfarenhet av artist-branschen. Hon är en världsartist som haft hits i många länder, har haft massor av hits och legat på Billboardlistan. Lush Life-ladyn skulle kunna ge programmet en air av internationell flair, och hade med stor sannolikhet kunnat gjuta hits av redan beprövade låtar. Så som hon i höst gjort med ABBA:s Lay All Your Love On Me.

Magnus Carlsson
Ett av de stora frågetecknen i livet är hur Magnus Carlsson aldrig fått chansen att delta i hits-skapandet på Grå Gåsen. Han är folkkär som få, har en nästan 30 år lång karriär och har skapat hits både i och utanför Mello. ALLA kan sjunga med i Kom hem, Rosalita, Världen utanför, Se mig och alla hans Alcazar-hits. Frågan är om det är svårt att dela upp honom och Andreas Lundstedt, och den låtskatt Alcazar gett oss? Men när va? Det är ju oftast bara fyra hits per artist som tolkas och när givna Se mig och Kom hem valts kan väl de som medverkar under Mange-mys säsong få välja Alcazar-hits som just Magnus medverkat på? Andreas har ju så många grymma låtar med nämnt band ändå: Stay The Night, Blame it On The Disco, Crying at The Discoteque, Headlines, Don´t You Want Me, Funky Town...OCH solo-smasharna Driver dagg faller Regn och Aldrig aldrig.
Så, Världens Bästa Carlsson 2023 och hans ex 2024. Deal?

Rhys
En artist med stora streams, men som folket ute i stugorna ännu inte upptäckt. Rhys skulle kunna få ett brett genombrott om lördagsgroggarna musiksattes till hennes snygga danspop, som i Too Good To Be True och magiska Last Dance, eller ljuvliga balladerna Swallow Your Pride och Maybe I Will Learn. Och Rhys röst är rysligt bra.

Victor Leksell
En av Sveriges absolut största unga artister och en jävel på att få till hits. Inte nog med att Svag är den mest streamade svenska låten någonsin, dessutom har han haft sjukt höga streams på duett-hits som Tystnar i luren med Miriam Bryant och Din låt med Einár och albumspår som fantastiska Ha dig igen och Klär av dig. Leksell skulle leka sig igenom säsongen och bli ännu större.

Klara Hammarström
Okej, det sista namnet är en otippad joker. Men: Av den enkla anledningen att hon just nu är den enda i Sverige som gör refrängstark ”russe-musik” (norsk dansvänlig studentflaksmusik). Klara är den som bäst skulle kunna lyfta in vad September/Petra Marklund gjorde under Så Mycket Bättre 2010 in i 20-talet. Det har blivit alldeles mycket finstämt och gråtigt på Grå Gåsen. Vi vill ha party, grogg-röj, handen i luften-vev, och det tror jag att Klara skulle kunna greja med den äran. Lyssna bara på senaste Bang My Head och Mello-succén Run To The Hills.