Grattis Tony till nya jobbet som dirigent för Stockholms Gaykör, hur känns det?
– Tack! Det känns jätteroligt och spännande. Efter vår första repetition var jag alldeles uppfylld och glad och det verkade som att koristerna också var det.

Nyligen fyllde kören 40 år med två jubileumskonserter, var du där?
– Javisst! Jag var på båda konserterna och blev presenterad på scenen och fick även leda ett extranummer samt ett nummer tillsammans med min företrädare, Jerry Adbo, som en rolig grej. Det var också väldigt roligt att få se kören i en hel produktion för att bilda mig en tydligare uppfattning.

Har du haft koll på kören sen tidigare?
– Jodå, i och med att jag är ganska engagerad i kör-Sverige så har jag haft koll på dem. Dessutom har jag varit inne och haft en workshop med dem för några år sen och hört dem i lite olika sammanhang.

Hur gick det till när du fick jobbet?
– Jag såg annonsen att de sökte ny dirigent och skickade in min ansökan. I samma veva blev jag också ombedd att hoppa in för Jerry på schlagerkvällen i Pride park då han hade förhinder. Sen blev det ett inhopp till vid Bergshamra Pride. Efter det var det en omfattande intervju med styrelsen och sedan beslutade de sig för att ge mig förtroendet.

Vad kommer du att tillföra kören och kommer den att förändrats på något sätt?
– Jag vill tillföra min energi och kompetens och förena det med körens fina 40-åriga arbete. Jag är väldigt intresserad av sångteknik och brinner för att forma en körklang så det blir nog en del fokus på det. De flesta verksamheter förändras ju lite med ny ledare och det blir säkert lite inslag av annan repertoar och sceniska lösningar men publiken skall ändå kunna känna Stockholms Gaykör när man går på konsert eller föreställning. Jag vill också utöka antalet sångare så att vi blir en stor och härlig manskör. Missa inte vår julkonsert 14/12 i Barockhallen på Historiska muséet!

Du jobbar till vardags på Adolf Fredrik med gosskören och med musikklasserna där, hur trivs du där – och sjunger du själv?
– Ja, jag har varit där sedan 2015 och sedan 2017 med Gosskören – och trivs enormt bra. Det är roligt att få jobba med sångmotiverade och begåvade barn och ungdomar hela dagarna. Dessvärre sjunger jag inte regelbundet själv längre pga. tidsbrist men jag brukar hoppa in i olika körsammanhang när någon kollega ber mig.

Vem är du annars, ge oss en snabbgenomgång?
– Snabbt sammanfattat är jag en oerhört social, positiv och ambitiös kille som snart fyller jämnt. Bor på Kungsholmen, singel, jobbar, reser så ofta som möjligt, umgås med mina vänner, tränar och lever livet på bästa sätt. Är det nu man skall passa på och skriva att man är öppen för förslag?