Vilken uppställning med folk ni fått till i videon! Hur kom det sig att ni fått dit alla bekanta ansikten?
– Genom mycket trix och fix! Diamond Dogs har ju jobbat elva år i underhållningsbranschen och vi har trängts både på scen och i loger med många andra artister under åren och med tiden har många blivit kompisar. Vår bransch är ju ganska tuff så vi försöker alla ställa upp för varandra när det finns tid och möjlighet och vi hade verkligen tur att Shirley och de andra kunde vara med.

Detta måste i alla fall vara videon med mest Melodifestivalenreferenser i historien, när ska DD vara med och tävla?
– Jag har ju redan nästan varit med och tävlat eftersom jag stod för kostym till Sean Banans Copacabanana-nummer i årets Mello, men om Diamond Dogs ska stå på scenen själva någon gång återstår att se. Vi väntar på den där speciella låten och det ska väl kanske vara något med “Dog” i titeln för att fortsätta trenden med A Dogslife och House of Dogs.

Hur var inspelningen av videon?
– Den var ett slags ordnat kaos eftersom det var så extremt många människor inblandade både framför och bakom kameran. Utan Christopher Bergström som var inspelningsledare och koreograf hade nog projektet havererat. Det underlättade också att vi hade en enda location vid inspelningen: våra egna lokaler på Drottninggatan.

Hur många tagningar gjordes den i?
– Jag har ingen aning om hur många tagningar vi gjorde sammanlagt, men det blev fem hela inspelningsdagar. Inspelningsschemat för alla medverkandes tider som satt på väggen var lika invecklat som en månlandning och jag slutade försöka förstå hur det skulle gå ihop redan första dagen.

Det är mycket svarta rutor för misstänkt nakenhet, finns det en ocensurerad version?
– Självklart finns det en ocensurerad version och den vilar I trygget I vårt valv! Inga fler kommentarer!

Vad händer i sommar för Diamond Dogs?
– I sommar ska vi ha lite semester från scenen, men gör avbrott för att medverka på Stockholm Pride torsdagen 1/8 på Pride Parks scen. “Diamond Dogs and friends” står det på programpunkten. Vi planerar hösten för fullt samtidigt och det står helt klart att det blir mer teater, mer styling och kostymskapande, mer egenproducerad musik och så klart mer traditionell dragshow.

Vi måste ju fråga: Vem skulle du helst vilja dra in i ett mörkt rum i The House of Dogs?

Rickard Olsson har bra mörkerseende, och kommer från Gävle precis som jag så det får bli Rickard!

Och vad önskar du dig mest av allt just nu?
– Att vår singel med de sommardoftande dansremixarna på våra låtar som är producerade av DJ Makkan spelas på dansgolven och festerna under sommaren 2013! De finns så klart på både Itunes och Spotify med stämpeln “Explicit content”.