Följ med bakom kulisserna hos Priscilla.

– Det måste varit någon med mindre benstomme än jag som har haft klänningskorsetten, skrattar Erik Höiby och tar med qx.se bakom kulisserna i sin egen inspelning från peruk- och kostymprovningen.

Den hyllade filmen är redan en queerklassiker och i höst sätts musikalen om de tre transorna som ger sig ut på en roadtrip upp på Göta Lejon i Stockholm. Förutom musiken så har de helt gränslösa kostymerna en central roll i uppsättningen, och de ställer krav på sina skådespelare.
– Jag försöker träna så mycket jag kan. Det är inte så mycket kläder ibland. Förutom själva rollen så är den största ångesten att jag ska stå på scen i en liten trosa. Men det får man bjuda på, skrattar Erik Höiby som spelar den enerverande drugan Adam/Felicia.

De riktiga repetitionerna startar i augusti men redan nu provas alla de dräkter som ska användas i föreställningen. För Erik Höibys del innebär det också att en gång i -veckan träna akrobatik.
– I en scen, då vi fastnar i öknen och passar på att repetera ett nummer ska jag bitcha med rollfiguren Bernadette. Jag säger ”kom igen, farfar” och ska göra något flashigt och vigt som imponerar. Vi får väl se om jag bryter nacken, haha.

Vill du se mer från förarbetet kan du se videoklipp på Erik Höibys blogg HÄR