Med tanke på nattens brand på populära feststället Victoria i Kungsträdgården i Stockholm vill vi såklart veta hur det nu bli med måndagsfesterna nu på Vickan. Vickans klubbansvarige tillika artist Gregor Michaj berättar.

Vi hörde att det brunnit på Vickan, vad betyder det för era måndagar?
– Ja, det har brunnit i natt, när Vickan var igenbommad. Branden betyder att vi får hålla stängt i kväll och eventuellt nästa måndag för att det måste saneras och fixas till. I förlängningen hoppas jag att det inte påverkar den glada stämningen som vi normalt har på måndagarna. Det sägs ju att ”det som inte dödar, det härdar” och jag väljer att tro på det. Vi är bara glada att ”damen” står kvar.

Hur illa är det?
– Det kunde ha varit mycket, mycket värre. Brandkåren gjorde ett fantastiskt jobb och släckte effektivt i god tid för branden var ju fullt utvecklad när det larmades.
Uteserveringen är dock förstörd och måste byggas om från början. Markiserna har brunnit upp, och det var väl det som såg så dramatiskt ut när det brann. Dessutom måste en och annan vägg måste målas om. Sen är det naturligtvis fuktskador nu efter allt vatten som släckte branden. Men vi är som sagt tacksamma att det inte var värre.

När återkommer måndagsfesterna?
– Vi får hålla stängt nu denna vecka och eventuellt nästa. Det ska ju saneras, torkas och målas om på vissa ställen. Så senast den 1 Juli kör vi måndagsklubb igen!