Emmelie de Forest och Lys Assia kommer till Stockholm Pride

I maj vann Danmark Eurovision Song Contest med låten ”Only Teardrops” framförd av den otroligt vackra och talangfulla Emmelie de Forest. Under Stockholm Pride kommer vi äntligen få se henne igen.
– Jag ser verkligen fram emot Stockholm Pride, att få träffa publiken och framföra ”Only Teardrops” och en helt ny låt. Tillsammans kommer vi att skapa en magisk kväll den 1 augusti, säger Emmelie de Forest, som tog hem vinsten i Eurovision Song Contest 2013.

Men förutom vackra Emmelie kommer den allra första vinnaren också att berika Sthlm Pride med sin närvaro. Lys Assia vann den första tävlingen av Eurovision Song Contest 1956 med låten ”Refrain”. 57 år senare står hon på scenen igen och framför vinnarlåten.
– Det är en ära att bli inbjuden till Stockholm Pride och få framföra den första Eurovisionvinnarlåten ”Refrain”. Jag ser fram emot att få träffa Pridepubliken, som jag har förstått är riktiga Eurovision-fans, säger Lys Assia, som vann den allra första Eurovision Song Contest 1956.

Jörgen Eriksson, festivalchef Stockholm Pride, kommenterar bokningen till pop/schlagerkvällen.
– Den klassiska torsdagen på Stockholm Pride kommer att bli magisk. Att kunna bjuda på både den allra första och den senaste Eurovision-vinnaren visar att vi alla kan mötas över generationerna, precis som årets tema ” We are family”.


Emmelie de Forest och Lys Assia uppträder 1 Augusti, i Pride Park på Östermalms IP.