Så, vad kan ni säga om nya säsongen?
Omar: Det blir en bra säsong med bra stories (skrattar). Jag vill ju inte avslöja för mycket.
Edvin: Jag tycker den här säsongen är intressant eftersom det finns en tydlig helhet i den. Efter vissa avsnitt kunde jag känna ”what the…?” Så jag rekommenderar alla att se klart den. Helheten ger ett djup.
Omar: För mig är det andra gången jag ser mig själv i ett projekt på det här sättet. Jag kan fortfarande känna att det blir en krock mellan verklighet och fantasi för jag ser vad som händer i serien samtidigt som jag tänker på hur det var under inspelningarna. Jag gillar också att säsongen är lite mer lekfull, i första säsongen handlade det mycket om att presentera karaktärerna.

Hade ni själva föreställt er vad som skulle hända i säsong 2?
Edvin: Vi skådisar satte oss ner med huvudförfattaren Lisa Ambjörn och pratade om vad som skulle hända, vilket var ett privilegium. Vi visste att vi skulle fortsätta att bygga relationen mellan Simon och Wilhelm och omständigheterna kring vad säsong 1 slutade med. Wilhelm är ensam i början av säsongen och Simon känner sig sviken av honom.

Ni har blivit bra vänner i verkligheten också, hur ofta hörs ni?
Edvin: Ja, vi hörs flera gånger i veckan. Ofta om reaktioner kring serien, men också andra ämnen såklart. Omar skickar ofta tråkiga memes som han vill ha reaktioner på (skrattar).

Apropå polare, hur är det att spela in intima scener när ni är så bra vänner? Är det en fördel eller kan det vara en nackdel och blir lite obekvämt att hångla med sin kompis?
Omar: Alltså båda har sin negativa touch. Om man inte känner varandra är det inte så lätt, det blir lite ”första dagen på skolan”-känslan. Nu känner vi varandra på en helt annan nivå och när man inte kysst varandra på ett år uppstår skratt i stället. Vi kan liksom inte ta det seriöst.

Sist vi snackade berättade ni om er intimitetscoach Sara Arrhusius, ni har jobbat med henne igen?
Edvin: Ja, under säsong ett var vi båda väldigt ovana vid att ha en intimitetscoach. Och vi gick igenom varje rörelse ”känns det okej att ha handen här?”. Nu är vi säkrare och vet var vi har varandra.
Omar: Vi har väldigt bra samtal kring koreografi och scenerna i nya säsongen är jättefina.

Serien slog ju enormt och blev populär i hela världen, berätta om ett fanmöte ni minns.
Edvin: Jag blev jag svärmad av ett 40-tal fans i Paris vilket var en rätt stressig upplevelse. Numer är jag mycket mer anonym och inte så öppen med resor i sociala medier. Men det är helt galet vilket genomslag serien fått, och när jag var på jobbresa i Los Angeles kom en tjej fram på Wal-Mart och ville ta en bild med mig.

Kan ni röra er fritt ute?
Edvin: Man utvecklar metoder. Jag går väldigt fort för då slipper man stanna (skrattar). Man blir också bra på att sätta gränser vilket Omar lärt mig.
Omar: Den egenskapen har utvecklats med tiden och idag ser jag till att inte hamna i jobbiga situationer som jag inte vill befinna mig. Som när tre personer börjar prata väldigt högt på ett tåg med mig, då får jag lite panik.
Edvin: I början kände jag mig elak när jag inte stannade och pratade med alla, men man måste inse att man inte kan finnas där för alla hela tiden.

Ni måste ha fått en del kända fans också?
Omar: Jag var på ett event på Berlin när jag fick ett mess om att Troye Sivan tweetat om serien. Jag bara skrek (skrattar).
Edvin: Jag fick höra att Viola Davis sett serien och gillade den. Vår regissör Rojda (Sekersöz) är ett stort fan av henne, hon är ju en ikon, så det var surrealistiskt.

Era rollkaraktärer Wilhelm och Simon har fått ikonstatus som par, och en del verkar ha svårt att skilja på fiktion och verklighet och tror att ni är ihop på riktigt också?
Omar: Det kommer alltid finnas människor som vill tro på sin sanning. Men jag tycker att många fans är måna om respekten om att inte ”para” oss. Så det känns inte som att vi måste göra nåt åt det. Fans sköter det åt oss.
Edvin: Jag och Omar vet ju exakt var vi har vi har varann, och det är det viktiga.

Har serien påverkat ert privatliv, att ni ligger lågt med vem ni träffar?
Edvin: Vi känner båda att vår integritet är viktig och att vårt privatliv är just privat.
Omar: Men serien i sig har inte påverkat det, jag tycker bara att det är viktigt att värna om det privata.

Med en så stor fanbase som er så uppstår även fan-art: Jag har sett ett par rätt erotiskt laddade bilder, är det nåt ni också trillat över?
Edvin: Är det så? Jag har inte sett så mycket. Det har mest varit plåtningar som fansen återskapat, och jag blir inte generad av en tecknad bild med oss i bar överkropp. Mer än så har jag inte sett.
Omar: Ja, jag har bara sett att de tecknar av kysscener och det är ju bara fint.

Ni var nyligen på omslaget till brittiska gaytidningen Gaytimes, fattar ni att serien berört så många människor runt om i världen?
Edvin: Jag blir väldigt imponerad över att det är möjligt att göra en berättelse på svenska i Sverige som kan beröra så många utomlands. Det säger väldigt mycket om konstnärligheten.

Jag reagerade på att många av er unga skådisar inte sminkats till släta dockor, utan ni tillåts ha ojämnheter och inte vara perfekta, jag antar att det är ett medvetet val?
Edvin: Absolut. Det är skönt att porträttera människor som de faktiskt ser ut, som inte är som du säger perfekta dockor utan kan ha acne eller ojämnheter.
Omar: Jag tror det är en stor anledning till att folk gillar serien: Man visar riktiga ungdomar så som de ser ut och det kan man som tittare relatera till.

Vad hade det betytt för er om Young Royals gått när ni var unga?
Edvin: Jag hade uppskattat den mycket just för det vi nyss pratade om, att rollfigurerna ser ut som riktiga människor. Det hade betytt väldigt mycket för mig som yngre att visa att det är okej att ha normal hy.
Omar: Jag hade älskat Young Royals om jag var 13 år. Jag hade känt mig som en del i det man ser. Jag kommer inte ihåg en enda serie som riktigt tilltalade eller ändrade mig som tonåring.

Ni vann två priser under QX Gaygala, Årets Duo och Årets TV. Hur var det?
Edvin: Det var jättefint, det var första gången som vi båda vann för något vi var med i. Det var en rolig gala att vara på och man kände i rummet vilket fantastiskt fint stöd det var för  Young Royals. När vi hade vunnit första priset stod vi bakom scenen med vår producent Lisa Berggren och sa: ”Hörrni, vi gjorde det!”

Vad gör ni annars just nu?
Edvin: Jag är på Gran Canaria och spelar in filmen Avgrunden som kommer nästa år. Sen är det massa bollar som kastas upp och så får vi se vad som blir ett homerun…
Omar: Vilken bra liknelse! Jag har flera olika saker på gång och förhoppningsvis kommer nytt album framöver. Jag ska också spela in en långfilm i höst, men det är så färskt att jag inte vet vad jag kan säga.

Så, blir det en tredje säsong av Young Royals?
Omar: Som med alla projekt tycker vi att det är väldigt viktig att man har något att berätta och inte bara ska mjölka ut allt tills publiken tröttnar.
Edvin: Ja, högst upp i hierarkin är berättelsen. Möjligheterna är oändliga men det beror på vad som går att berätta. Och, såklart hur publiken tar emot den här säsongen.

Jag såg hela säsongen igår kväll och är övertygad om att publiken kommer älska den här säsongen.
Edvin: Vad kul, ja vi hoppas det!