I slutet av september hade Netflix-serien Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story premiär. Serien är baserad på en sann historia om den homosexuella massmördaren Jeffrey Dahmer som våldtog och mördade 17 killar varav majoriteten var svarta tonårspojkar och unga män mellan 1978 och 1991.

Den hamnade direkt på topplistan för streamingtjänstens populäraste serien men har också mötts av kritik, både från offrens familjer och från tittare som reagerat på att serien taggats med Netflixs ”hbtq-tagg”, vilket QX har rapporterat om. Kort efter kritikstormen valde dock streamingjätten att ta bort taggen.

Ryan Murphy som skrivit, regisserat och producerat The Jeffrey Dahmer Story tar nu serien i försvar i en intervju med The New York Times och gör klart att han tycker att Netflix gjorde fel som vek sig.

– Vad är reglerna nu? Borde vi aldrig mer göra en film om en tyrann? frågar han sig och minns när han fick reda på att Netflix tog bort hbtq-taggen.

– Jag tyckte inte om det och frågade varför de fattade det beslutet, och de svarade att det var för att folk var upprörda eftersom det är en upprörande berättelse. Varpå jag svarade ‘ja men det var en berättelse om en homosexuell man och framför allt, hans homosexuella offer’.