Först: QX (ja okej, jag) har ju haft ganska bra näsa för att spå hitsen i år. För visst blev det som jag skrev, att Norlie & KKV fick den enda framgången från förra veckans program, med Victor Leksell-samarbetet Rymden och tillbaks. Resten höll sig utanför Spotify 50-toppen och föll i glömska.
Men ikväll fick Drottning Molly äntligen en ny hit att Spotify-brottas med, eller hur? Och detta i ett avsnitt som var lika bra som det premiärprogrammet och dessutom bröt den nedåtgående tråktrend SMB befunnit sig i de senaste lördagarna.

Fast vi tar det i ordning:

Olle tog med Darin och Molly till kvinnan som talar med hästar som levererade en sanning: ”Du kan ljuga hur mycket du vill för mig men aldrig ljuga för en häst”. Möjligtvis SOM en häst, ville jag tillägga.
Darin visade sig vara ett ess på att hästharmonisera och Molly utsåg honom till Gud. Den utnämningen visade sig vara en sann spådom med tanke på vad som komma skulle. I alla fall när det kommer till det musikaliska.

Fan du har riktigt bra barr idag!” utbrast Kim medan han sprayade Sonnys krull inför lunchen. Killarna har en urskön vänskap som man ju är dödsavis på. Manliga förebilder indeed.
Dagen inleddes sen med en skål för Olle som gjorde sin sista lunch. Molly bänkade sig vid bordet i rött och man konstaterade att hon fortsätter att bära den stilmässiga ledartröjan. Ursnyggt!
Hon valde att tolka Lasse Stefanz Det regnar och regnar, låten som Jerry Williams gjorde i svenska filmklassikern Nionde kompaniet. Visst blev man lite ledsen över insikten att Did I Tell You-rockern aldrig hann göra Så Mycket Bättre?
Den är ganska grov” förvarande Molly och visade sig ha gjort om klassikern till en riktigt bra sexlåt.

Lasse Stefanz hamnade därefter i fokus och Olles kollega Christer visade runt i ett imperium fyllt av LS-varor och scenkläder. Och Jacob Dahlin dök upp i rutan för andra gången i året omgång! Olle avslutade med att köra Norlie & KKV:s Där jag hänger min hatt. Iklädd ett plommonstop i vitt med amerikanska band på sjöng han den som dansbandslåt. Fint.

Sen girade John ”Johnossi” Engelbert in på Grå Gåsen med en jeep.  Och han hann knappt bänka sig innan Sonny & Kim berättade att de skulle ta sig in Summerbreeze från 2005. Duon gjorde den okej, vilket efter deras pärlband av bra tolkningar får ses som ett litet misslyckade. Men killarna hade i alla fall bra barr.

Sköna snubbar med schyssta barr.

Olle tog farväl, och lämnade programmet med tunga steg. Sammanfattningsvis en väldigt fin insats av den färgglada dansbandsikonen.

Middagsförberedelserna tolkade jag som Biff Rydberg eller pytt-i-panna. För det skars kött medan Sonny berättade  att han och flickvännen har 40 höns på en gård. John passade också på att avslöja att han ligger i startgroparna med att lansera Sveriges första cannabis-dryck, och myntade en rimlig efterföljare till Mums-Mums: Spons-Måns.
Anna inledde middagen med att tolka Darin och gjorde Ta mig tillbaka på engelska. En otroligt fin låt i original som blev väldigt platt i Annas version.

Sjukt att Darin bekostade hela den svenska satsningen själv, och att han förlorat lägenheten om den floppat. Hela det steget är ju musikaliskt så rätt. Intressant att själva inspelningen av låten faktiskt är gjord i ett par iPhone-lurar. En succé som idag streamats även 46 miljoner gånger.

Maja berättade lite om pappans skivbutik och fick Darin att bekänna färg som Spice Girls-fan. Han var nog Team Baby.
Och hörni, visst hade man gissat rätt på att det var Majas familj som bodde sådär om de medverkat i SVT:s Vem bor här?
Anna avslöjade i samband med Maja-fokuset att hon haft en ”resväska full med rosa objekt” med sig till Gotland. Det ledde ju tankarna till nåt helt annat, men visade sig vara rökelse och sånt.

John gjorde en Maja-låt som fick henne att storgråta. Jag vet inte om det blir en hit, men jag gillade den. En fin start i programmet för John, och definitivt en tolkning som kommer få folk att söka ”Johnossi” på Spotify i natt.

Andra halvan av Johnossi, Ossi, berättade i ett bandat inslag om What´s The Point-bandet, vilket såklart ledde oss in på varför Darin stajlat sig mer popstjärnigt än någonsin i örhänge, röd lackjacka och kajal: Han hade såklart lagt rabarber på Johossis stora hit.

Och mycket riktigt, man rös ju redan i introt innan den läckra discobeatet anslöt. Vilken fest! Detta blir garanterat en av årets SMB-hits. Fan vad bra han är! En Mikrofonkåt-karamell för 2022 liksom.
Men när glädjeruset lagt sig fick man ju årets chock då Darin lämnade Grå Gåsen i en taxi!
Han kom ju just!
Fick vi bara en låt?
Men å andra sidan: Snacka om kaxigt, att komma in, göra en mäktig micdrop och så lämna!
Darin ändå guys.
Och vi fick lite plåster på såren när vi fick se att både Daniela Rathana och Nordman ansluter nästa vecka. Men, programmets enda superstjärna har lämnat.

Så, betygen!

Det regnar och regnar – Molly Hammar (Lasse Stefanz)
QX QX QX QX
Äntligen! Molly är tillbaka! Hennes röst kommer verkligen till sin rätt i den här sextiotalsdoftande orgasmiska tolkningen. Den var tydlig, hittig ochbsexig och kändes nästan lite filmisk. Och var ursnyggt inramad i Mollys röda outfit. Kärlek!

Där jag hänger min hatt – Olle Jönsson (Norlie & KKV)
QX QX QX
Såklart godkänt! Och Olle får ett litet extra QX för det är ju upptempo, glädje och en bra melodi. Detta kan jag ju lätt se i det ikoniska dansbandets ordinarie repertoar. Ett värdigt avslut för Olle i SMB.

Sensommarvind/Summerbreeze – Norlie & KKV (Johnossi)
QX QX
Duon håller sig absolut trogen sitt sound och det kändes som en N&K-låt. Ändå är jag lite besviken. Refrängen var fin, men det däremellan tände aldrig riktigt till.

Take Me Back/Ta mig tillbaka – Anna Ternheim (Darin)
QX
Anna gjorde den både lugnt och rockigt, personlig med ny text och med en liten handklapps-tapet i bakgrunden. Musikaliskt är jag verkligen inte på Annas spår alls, men jag gillar henne massa som person. Hon känns varm, snäll och rolig med glimten i ögat. Men nu är det ju musiken jag sätter QX på, och tyvärr…

Anxious Angel – John Engelbert (Maja Francis)
QX QX QX
Debut i SMB med ”en cover med mitt uttryck” som John sa om sin tolkning. Han har en riktigt skön röst och jag gillar enkelheten i allt. Det kändes som en allsångsvänlig ”vifta-med-tändarna-på-konsert”-hit man hört förut.

What’s The Point – Darin (Johnossi)
QX QX QX QX QX
Damn! Darin avslutade med en riktigt rökare. En synthdansig tolkning som lät som en bögsexig kusin till Tove Styrkes Lili & Susie-cover Bara du och jag. Fan vad bra Herr Zanyar sjunger, och vad härligt det var att höra honom i en danslåt som är mer popdisco än den lite slickare funkdisco han gör idag. Kan vi få mer sånt här tack?! En garanterad Spotify-hit och rakt in i Så Mycket Bättres Hall of Fame!