Den 14 oktober gav sig trion Alexander Erwik, Patric Nilsson och Henrik Olsson ut som spelare på Stockholms gayscen. Målet var att ”make Stockholm gay again” och premiären blev lyckad med 600 gäster.

– Det var över förväntan med en bra mix av gäster och det kändes som en ‘gaykväll’ vilket var det viktigaste målet. Vi är supernöjda. Ett extra pluss var att ingen drog en Scarlett O’Hara och ramlade ner för Brygghusets eleganta trappa, säger Alexander till QX.

Inspiration var den klassiska gayklubben Lino och för att säkra att nysatsningen träffar rätt satte trion ihop en fokusgrupp med personer från målgruppen för att tänka och tycka om MILQ. Responsen har lett till att festen på fredag innehåller en del ändringar.

– Vi har fått både ros och smisk. Många har haft bra saker att säga. Trevligt bemötande från all personal, fantastisk lokal, bra mix av gäster, proffsiga vakter och kul innehåll. Den här gången möter vi en del av kritiken vi fick genom att addera mer laser, utöka kapacitet i barerna, göra lokalen ännu mörkare och öppna upp för fler toaletter. Vi är superglada för all feedback och vill skapa det här tillsammans med communityt. Så om det är något du inte gillar på MILQ, kom fram till oss och säg det.

Vad har ni fått för respons från gästerna? 

– Vi skämtade lite och sa att ingen av oss har varit så här poppis bland gaykillar sen 90-talet, haha. Nej, men vi har fått så många fina meddelanden om hur folk längtat efter ett centralt ställe som höjer ribban för gaypubliken. Och jag kan lova – på MILQ finns det ribba.

Är ni nervösa inför fredag? Det är ju den här gången som blir första ”riktiga”. Kommer ni kunna fylla lokalen igen?

– Vi tror på att det är bra att vara nervös för då tar en aldrig målgruppen för givet. Vi tänker anstränga oss varje gång vi kör. Vi har faktiskt möjliggjort så ytterligare 200 gäster kan komma in den här gången, eftersom det var sånt tryck på premiären. Så ja, vi är nervösa, men vi känner också att vi skapar något bra här, som folk vill ha och har längtat efter.

Berätta om fredagen! Vad kan vi förvänta oss?

– Vi har ett helt sjukt creddigt och oväntat nummer. Åt draghållet. Men ingen klassisk dragstjärna. Utan en ‘kändis’. Vi får inte säga vem men det kommer bli helt unikt. Dansaren Clive Rudd gör också ett coolt nummer. Muskliga gogo-dansare efterfrågades, så ja, det har vi löst också. DJ Milqman bjuder på dansvänlig klubbmusik. Och sen har vi en treat: vi vill att alla ska kunna prova på the new MILQ in Town, så om du kommer mellan 22.00 – 23.00 så betalar du bara 100 kronor i inträde, inklusive garderob. Vi gör så just den här gången eftersom det är vår första riktiga kväll.