Ladda ner QX juli som PDF här

Nilla siktar på EM-guld
Hon är hård och är inte rädd att ta närkamperna. Hon är bruden med den tuffa frisyren, målfasta blicken och stenhårda musklerna. Hon har spelat över 100 landskamper och tog VM-brons 2011. Nu ska Nilla Fischer ta guld.

Pia Sundhage: ”Final är ett realistiskt mål”
Hon har utsetts till världens bästa fotbollstränare, hon har vunnit OS-guld med USA:s landslag – och snart förhoppningsvis EM-guld på hemmaplan med det svenska damlandslaget. QX träffade Pia Sundhage för att snacka fotbollsflator, skillnaden mellan dam- och herrfotboll, och om Pias möte med sin stora idol på QX-galan.

QX träffar Pet Shop Boys
I början av juli skulle Pet Shop Boys ha stått på scenen under Peace & Love i Borlänge. Nu ställdes festivalen in och istället får Stockholm och Cirkus besök av den brittiska popduon den 29 juni. QX träffade sångaren Neil Tennant i London där han och kollegan Chris Lowe (som var hos tandläkaren just när vi var på plats) gav intervjuer inför släppet av nya plattan ”Electric”.

Stockholm Pride 2013
Den 30 juli till 3 augusti är det dags för Stockholm Pride. Fem dagar
av musik, mat, seminarier, flörtar och en och annan öl. Och den här sommaren säger vi återigen hej till Östermalm då Pridepark lämnar Tantolunden och intar Östermalms IP. Här är det som hittills är klart.

Flatprat med Tegan & Sara
Sara och Tegan Quin bildar tillsammans superduon Tegan and Sara. De är tvillingar, gay och aktuella med det nya albumet ”Heartthrob”. Vi snackade med Sara om nya plattan, hur det är att jobba så nära sin syster och hur var det egentligen att medverka i L-word?

Älskade Andrew
Det råder Andrew Rannells-feber just nu. Efter den 34-åriga stjärnans succé som en av huvudrollerna i South Park-skaparnas musikal ”The Book of Mormon”, har Rannells-hajpen ökat ytterligare genom hans roller i tv-serierna ”Girls” och ”The New Normal”. QX träffade honom för ett samtal om sexualitet, karriär och nyanserade bögporträtt.

Dessutom:
Vår krönikör Sara Lövestam blir skräcklsagen på kvällarna, Roger Wilson skriver en hyllningskrönika till John Grant. Ronny Larsson åker till Valenciamed Niklas Berglind kollar vad folk har på sig på Paradise. Vi ser filmen ”Kära passagerare” av Pedro Almodóvar och lyssnar på Pet Shop Boys nya album ”Electric”.