Ibland står stjärnorna inte rätt och vad som borde bli hits blir det helt enkelt inte. Här listar QX Ronny Larsson sju låtar från Så Mycket Bättres förgångna som borde få en extra chans.

Dum av dig – Melissa Horn (Daniel Adams Ray)
För undertecknad är detta en av de absolut vackraste tolkningarna som någonsin framförts på Grå Gåsen. Melissa Horns version av Daniel Adams Ray superstreamade stressiga poplåt är perfektion, och hon fångar upp den jättefina texten och menar varje ord hon sjunger. Jag var säker på att detta skulle bli en megahit, men 5,6 miljoner streams på Spotify är långt ifrån tillräckligt för denna pärla. Att Horns, visserligen helt okej, Cherrie-tolkning Lämna honom gick bättre är ett mysterium större än Darins korta SMB-vistelse i år.

Fait Acclompi – Ana Diaz (Benny Anderssons Orkester)
Ana gjorde en oerhört snygg och egensinnig version av den klassiska dansbandslåten signerad ABBA-Benny. Vemodet är intakt och den snygga dansslingan gifter sig ljuvligt med Diaz svalt sensuella röst.

Seven Days a Week – Darin (The Sounds)
Darin gjorde underbara underverk under sin första vistelse och allt bleknar såklart i förhållande till Astrologen och En apa som liknar dig. Men vi vill uppmuntra en lyssning till den här här trevligt dansanta The Sounds-tolkningen.

Stark & sårbar – Harpo (Monica Max)
En av alla tiders största överraskningar i Så Mycket Bättre är den här ljuvt vemodiga kärleksförklaringen i marschtakt. Moviestar-sångaren gjorde en svepande vacker tolkning av MonMacs låt som är som gjord för att framföras på bröllop i år framöver. Men under miljonen streams talar sitt tydliga språk. Så alla i kör: Underskattad!

Soptippsvärld – Titiyo (Petter)
2019 återvände Titiyo till programmet efter att ha varit med lite anonymt under Agnes-säsongen 2013. Hon gjorde då den här snyggt sexiga suggestiva dansversionen av Petters dystopiska raplåt från 2007, och behöll den fina pratan med avlidne Freddie Wadling. 2,8 miljoner streams är en soptippssiffra för en så här pärla.

Sånger från dig – Gustav & Viktor Norén (Siw Malmkvist)
Brödraduon tog Siwans käcka schlager och gjorde en underbar kärleksförklaring till sin mamma av den. Killarna sjunger väldigt ömt och fint, och man tror på varenda ord. Och jag älskar den stämningsfulla Orsa Spelemän-fiolen! Ett strålande exempel på att det går att göra strålande originella tolkningar av exakt vad som helst.

Hasta La Vista – Maja Ivarsson (Sylvia Vrethammar)
The Sounds-sångerskan tog Vrethammars spanska grisfest till en reggae-rökig källarklubb i den här coolt lunkande tolkningen. Eviva Espana-tonerna var som bortblåsta, men vemodet i originalet fångades upp på ett perfekt sätt av Majas sträva strupe.