Discoakten The Weather Girls släppte nyligen en jullåt med svenskarna Gunn Lundemo och Blizz Bugaddi.
Gunn lärde känna discoikonerna under Vienna Pride 2018 och nu när den QX-bekanta dj:n och artisten skulle släppa en dansig julåt var samarbetet givet. 

– Vi producerade låten på några dagar. Dynelle Rhodes reste till Hamburg och vi skrev och spelade in vocals med Terri Bjerre och Torsten Abrolat en vecka efter det. Celebrate Christmas föddes väldigt snabbt och den kom till så naturligt för oss alla, säger Gunn.

Varför släpper ni just en jullåt?
– Jag har alltid varit sugen på att skapa en jullåt som kan fylla dansgolven och som är lite mer uptempo. Som går i samma hastighet som dansmusik och housemusik. Som DJ har jag saknat sådana låtar under julen.

 

Vad har du för personliga julfavoriter?
– Låtar från 50/60/70-talet. Precis som min vardagliga musik, mycket soul & känsla. Så för att nämna några: Eartha KittSanta baby, Bing CrosbyWhite Christmas och Amy GrantMr Santa

Är du mer sitta inne och mysa på jul eller gå ut och festa?
– 100% sitta hemma med familj & nära och bara myser. Som festfixare de senaste 13 åren, så tar jag gärna högtiderna till att varva ner och känna inte lugnet. Jag dricker personligen inte på då, framförallt på julen då julen är barnens tid.

Vad ser Gunn Lundemo helst på julbordet?
– 
Lax, prinskorv & Janssons. Mums.

Detta är din andra singel, är det musiken du främst satsar på just nu?
– 100% musiken och DJ-karriären nu. Jag & Blizz satsar på vår duo och vårt musikaliska skapande just nu är helt magiskt. Vi har så mycket att visa världen.