Lady Gaga anklagas för att smutsa ner den amerikanska nationalsången

Lady Gaga framförde första delen av The star-spangled banner korrekt men istället för att sjunga ”O’er the land of the free and the home of the brave” sjöng Gaga ”O’er the land of the free and the home of the Gay”. Hon bytte alltså ”Brave” mot ”Gay” och det fick den amerikanska kongressmannen Allen West att se rött.

Allen West ska ha sagt till Washington Times:
”Efter att ha tjänstgjort i den amerikanska armén i 22 år tillsammans med några mycket modiga män och kvinnor, tycker jag att Lady Gagas har vanärat vår nationalsång vilket är oacceptabelt”

West fortsätter:
”Vi är landet av de fria för att Amerika alltid har varit hemland till de modiga, från Lwxington och Concord till Kandahar. Den här unga damen borde tas till Fort McHenry för en historia lektion för att få reda på varför Francis Scott Key skrev de orden, de otroliga orden”

Han avslutar med att han tycker att alla som applåderat under framförandet borde skämmas och be om ursäkt.

Innan Gaga sjöng nationalsången höll hon ett hyllningstal till hbtq-communityt.

” När jag i gick på gymnasiet, högstadiet och även lågstadiet, var jag en utböling och kunde inte hitta min plats. Men det fanns en speciell grupp av människor som accepterade mig. Det fanns en speciell grupp som gjorde plats för mig vid lunchbordet, som hjälpte mig upp när jag själv inte kunde, som älskade mig för den jag var. Det var ni. Och att stå här jämställt med er i kväll har varit en dröm för mig enda sedan min första kontakt med hbtq-communityt.”

Slutet på Lady Gagas tal och framförandet av sången ser du här.