Det är ingen hemlighet att undertecknad förutom mamma har två kvinnor han går igång på över alla andra damer av alla kön (typ): Pamela Leal Viñals och Virpi Pahkinen.
Denna helg före helgen före Pridekaos-helgen är det därför en ära att få presentera:
Pamela: Spelar fredag tidig kväll på Fotografiskas uteservering för att när natten faller på ta vägen utmed Stadsgårdskajen till ParadiseGarage där sommarnatten fortsätter i ”tung, sexig och upplyftande house”.
På lördag är Pamela på plats på Mälarapaviljongens lördagsklubb Boyz & Boyz, som har danstema. Gunga pråmen!
Virpi: Nu faller det sig så lyckligt att det inte bara är Pamela man kan möta lördag natt vid Riddarfjärdens vattenbryn. Denna Boyz-natt i dansens tecken besöks även detta år av just Virpi Pahkinen. Virpi är Sveriges och Finlands mest spännande koreografer och dansare. Att priserna haglat över henne är knappast förvånande och när hon denna soliga lördagsnatt (SMHI lovar) så kommer vi få uppleva hur den nordiska magin formas i rörelse.
På plats på Mälarpaviljongen är dessutom Vouge-gruppen P*fect som får rosépirriga åskådare att inspireras av gayvärldens mest medryckande bidrag till danshistorien.





Denna helg har dessutom en av Sveriges främsta Gayexporter, Per QX – ja det finns en historisk namnmässig koppling mellan tidningen och Per, då en hot grabb, idag en het man. I London har han skapat den extremt framgångsrika klubben GutterSlut och han är en grymt bra musikkreatör. Under Pride är det lördagen efter paraden på Berns man skall boka in för att dansa natten ut, men nu på lördag är det danshaket Fabriken där Sommarkollektivet får besök av GutterSlut i form av Per och MS Crystal MC och i trädgården sköts trallandet av House of Wallenberg.



På läderklubben SLM är det på fredag barkväll och på lördag specialtema: Läder/rubber-night. Det senare innebär att det är strikt klädsel som krävs för att ta sig in genom pärleporten. På dansgolvet spelar Kinski precis den musik som går ihop med svarta, sommarsvettiga, tighta kläder av alldeles underbara material.



Lördag kalasas det med fördel även på Ljunggrens terrass där Club KG har sin sommarklubb med damfördelar. Och på Kungsholmen är det Zipper som håller gaysen dansande denna gång med Micke Hi och Christer Broman som dels levererar ESC och Pop och dels skön house. I Zippers utskick inför natten utlovas muskler och testosteron i varje bar och en stämning som får oss att känna vibbar från London, BCN, N.Y., Ibiza – och såklart Zipper Stockholm.




Såklart går det bra att festa hbtq även tidig kväll. På Torget spelar t.ex Leo .b fredag kväll, på Side Track är det även sommartid öppet från 18 och här härskar de mysigaste av killar som Söder kan bjussa på! Runt Nytorget är det flattätt och mingligt med Urban Deli som fokus och kindpussar av de finaste slagen utdelas på Zink i City liksom på sommargrönskande Villa Godthem på Djurgården, Strandbryggan vid Djurgårdsbron, fina Harpaviljongen vid det som snart blir Pride Park eller sommarcoola Koloni i Saltsjö Duvnäs.
Och apropå Koloni så har Jonas Sandström expanderat in till det centralaste av centrala med sin fantastiska kravinriktade restaurangverksamhet. Fatta nivån: Koloni driver magiskt vackra Strömparterren! Öppet alla dagar till 21. Njut av Strömmens vattvirvlar, turistvimlet och solens heta strålar till ett glas Krav-märkt vin från Sydafrika!
Så nu ser sommarpromenaden alltså ut så här: Börja på Djurgården och Villa Godthem. Fortsätt via Strandbryggan, ta en citysvängom till Zink, vandra över Kungsträdgården till Strömparterren, känn historiens vingslag på Torget, ta en skön sommarbrispromenad via Riddarholmen och Stadshuset till Norr Mälarstrands Glad Sommar där Navid styr farten och avsluta på underskönt vackra Mälarpaviljongen.
Sen är du helt redo för nattbuset!