Sara Yasmine gjorde video med lesbiskt tema

Sara Yasmine, eller Sara Tahmirpour som hon egentligen heter är 23 år och kommer från södra Dalarna men bor numera i Göteborg.
– Vid 21 bestämde jag mig för att börja följa flowet på riktigt, efter en tid i Borlänge utan någon klar mening med tillvaron. Jag flyttade till västkusten och lade all fokus på att göra musik, säger hon.

Vad vill du säga med säga med videon till ”jag brinner”?
– Med ”Jag brinner”-videon ville jag och regissören Robin Widell gestalta kärlek på ett naturligt och mjukt sätt. Jag blev överlycklig då han frågade mig om vi skulle filmatisera ett lesbiskt kärleksmöte då jag anser att kärlek i alla former är underbart.

Var hittar du inspiration när du skriver musik?
– Min musik kommer oftast till efter starka känslor som till exempel ett flow efter en spelning eller ett möte, framtidsoro, separationer av olika slag. Ibland efter vemodiga nostalgiska turer tillbaks i ens förflutna. Kärlek, olycklig kärlek, stark extas. Alltings förgänglighet inspirerar och skrämmer mig – jag vill på något sätt försöka fånga känslorna ändå, och föreviga minnet av dem. Detta genom mina låtar..

Vad har du för dig nu?
– I augusti/september släpper jag ytterligare två nyproducerade singlar på svenska, så håll utkik.

Kommer vi kunna se dig live i sommar?
– I sommar spelar jag dessvärre inget. Men jag är grymt glad över att snart få dela singeln ”Glashus” som jag arrangerat tillsammans med producenten Anders Lagerfors, honom brukar jag jobba med. Den tror jag kommer att beröra många!