En av de nominerade i kategorin Årets Drag till QX-galan 2023 är Vanity Vain. QX kollade läget med den tidigare vinnaren som åter har chans på ett pris.

Hur känns det att du kan bli Årets Drag 2023?
– Nej, men sån ära! Wow! För 5:e året i rad!

Varför tror du att så många nominerade just dig?
– Jag vet faktiskt inte. Jag valde ju till och med att inte ens be om nomineringar, men är så tacksam och glad att så många ändå nominerat lilla Vivi!

Vem var den första du berättade för om nomineringen och vad fick du för reaktion?
Misty Bubble och jag fick veta att vi båda var nominerade exakt samtidigt så I guess it was her! Men hennes glädjetårar var nog för hennes egen nominering och inte min (skrattar).

Vad skulle en vinst betyda för dig?
– Jättejättemycket. Fy farao vad jag har vevat på det här året. Jag har vevat så hårt att jag till och med nosade på väggen så jag fick ta ett break.

2023 är 25-årsjubileum för QX-galan. Vilken är din favoritvinnare i din kategori från tidigare år?
– Jag själv 2020, absolut! Det största jag varit med om ever. Jag får fortfarande gåshud varje gång jag tänker på det.

Hur var ditt år i övrigt?
– Det här året har varit så mycket drag att jag till och med fiser glitter och paljetter. Ett fantastiskt år. Det är ju första året på två år som allt ”varit som vanligt” och jag har fått kriga på Backdoor varenda helg, en fullspäckad Pride, showat på största scenen på Ullevi under Summerburst och så mycket mer!

Vem skulle du själv velat ha sett som nominerad till Årets Drag i år?
Lavender Whip. Jag tycker verkligen hon saknas på listan av nominerade i år. Men jag är såååå lycklig att Misty fått som första nominering. Jag är så stolt över den donnan!

Har du redan börjat klura på vad du ska ha på dig den 6 februari under galan?
– Haha, absolut! Direkt började jag spåna och jag drar som vanligt med mig min pojkvän så tänker att i år ska vi verkligen matcha! Det blir gala.

Här kan du rösta till QX-galan 2023.